Фантастичният свят на "Вещерът" се завръща. След огромния успех на сериала, който стартира миналия декември, Netflix обяви нов спин-оф, носещ заглавието The Witcher: Blood Origin. Предстоящата продукция ще служи като предистория и отново ще се базира върху литературната поредица на Анджей Сапковски, вдъхновила не само редица от филмови и телевизионни продукти, но и серия от видео игри.

"Историята се развива 1200 години преди света, познат във "Вещерът", съобщи стрийминг компанията в официалното си изявление. "Сериалът ще разкрие произхода на първия вещер и събитията, довели до сливането на сферите, когато започва съвместното съществуване на чудовища, хора и елфи"

Blood Origin ще се фокусира върху цивилизацията на елфите преди последвалия ѝ разгром, причинен от появата на хората. Деклан де Бара - сценарист от дебютния сезон на "Вещерът" и главно лице зад новия сериал, разкри, че тази сюжетна нишка му се е сторила вълнуваща след прочитането на книгите: "Винаги ме е интересувала темата за издигането и упадъка на цивилизациите - как науката, откритията и културата разцъфват преди края."

Заедно с Де Бара, създателката на оригиналната телевизионна поредица, Лорън Шмид Хисрич ще заеме ролята на главен продуцент. Авторът на книгите, Анджей Сапковски, ще служи като креативен консултант. Писателят разкри, че се чувства развълнуван от факта, че светът на книгите му се разраства и сагата привлича много нови почитатели.

The Witcher: Blood Origin ще се състои от 6 епизода, като снимките ще се проведат във Великобритания. Детайли около датата на издаване, както и около участието на звездата от главния сериал Хенри Кавил, все още са неизвестни. Въпреки това, освен предисторията, Netflix планира и втори сезон на "Вещерът", който най-вероятно можем да очакваме следващата година.

Автор

Като студент по журналистика, най-голямата ми страст е писането. Музиката и киното са двете ми водещи вдъхновения. Обичам непрекъснато да опознавам нови стилове и артисти и да обменям впечатленията си с други почитатели на изкуството (което понякога води до разгорещени, но забавни конфликти).

Напишете коментар