Един от новите проекти на Netflix - "Вещерът" най-вероятно ще дебютира в самия край на годината. Сериалът е базиран върху фентъзи поредицата на полския писател Анджей Сапковски, като от него е инспирирана и една от най-популярните видео игри за последните години.

В главната роля на Гералт от Ривия ще видим звездата от "Супермен" Хенри Кавил, който бе избран да оглави актьорския каст на проекта. На този етап няма официално потвърждение за датата на премиера на първи сезон. От Netflix единствено заявиха, че това ще се случи в края на годината.

Популярният блог Recapped съобщава, че най-вероятно "Вещерът" ще се появи в каталога на стрийминг платформата през декември. Споменава се обаче и вариант това да се случи през януари 2020. От Recapped информират, че Netflix са останали доволни от видяното до момента, поради което вече планират и следващи сезони на шоуто.

Вещерът
Хенри Кавил като Гералт от Ривия във "Вещерът"

"Вещерът" разказва за създадения от фентъзи автора Анджей Сапковски свят. Черпещ вдъхновение от славянския фолклор, полският писател създава вселена, населявана от различни чудовища и твари. Важна част от историята обаче са т.нар. "вещери" - хора-мутанти, преминали специална подготовка за ловуване на чудовища и разполагащи със свръхестествени умения. Вещерите се препитават, ловувайки опасните създания и спасявайки хората от тях.

Освен голямата звезда Хенри Кавил, участие в сериала ще вземат още Фрея Алън, Аня Халотра, Джоди Мей, Бьорн Харалдсон, Адам Леви и други. Създател на сериите е Лаурен Шмид Хисрайх.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар