Във време, в което класическите онлайн запознанства преминават през период на спад, необвързаните по света търсят нови възможности да се запознават с други сингъли. Вече с носталгия си спомняме за сайтове като Сладур и Флиртче.ком. Но онлайн запознанствата няма да изчезнат скоро, просто се насочват в различна посока – запознанства „на момента“ и по-малко сайтове, повече приложения. Друга посока, която също набира скорост, е свързана с така наречената „виртуална детоксикация“ и с желанието на много млади хора да бягат все повече от технологиите и от това, че те поемат живота ни в свои ръце. Направи ни впечатление, че всичките съвременни тенденции гледат да са ефективни откъм средства и да спестяват време, което е разбираемо в динамичното ни ежедневие. Разгледахме някои от тенденциите напоследък и решихме да споделим по-интересните.

Tinder

Мобилният ти телефон все още не може да готви, но вече може да ти намери партньор. Tinder е приложение за смартфони, което от няколко години е популярно и в България. Начинът, по който работи то, е простичък – регистрираш се чрез Facebook профила си и анонимно избираш харесват ли ти други потребители или не, като виждаш тяхна снимка. Ако с някой потребител взаимно се харесате, системата ви дава възможност да си пишете. От там нататък, разбира се, е необходимо да приложиш целия си арсенал от тактики за впечатляване чрез текст, но статистиката показва, че това приложение държи мястото си в топ 10 на най-използваните lifestyle приложения в България. Tinder е забавен начин да се запознаваш с нови хора, без да губиш време и пари за неуспешни свалки. Припомнете си какво написа за своя опит с приложението един от нашите автори.

OkCupid

OkCupid е на пазара от над 10 години и е успял да си изгради име в сферата – първоначално само като сайт за запознанства, а вече и приложение. Плюсът на OkCupid в сравнение с Tinder e, че можеш да зададеш въпроси като даваш своя отговор и желания отговор на потенциалния match. По такъв начин се измерва вашата „съвместимост” в проценти и научаваш повече за човека, с когото имаш шанса да общуваш. От друга страна, в OkCupid може да ти пише всеки, без да е задължително да сте се харесали взаимно както при Тиндър и без значение дали ти му отговаряш.

Speed Dating

Така наречените бързи срещи, са формат, който вирее успешно от няколко години в България. Подходящ е за динамичните хора, които общуват с лекота. Схемата е следната: 10 мъже и 10 жени се срещат в заведение за кратки срещи от по 6, 7, 8 минути. Тези срещи лице в лице ти дават възможност да провериш дали с човека си пасвате и да му зададеш въпроси, на които може би поглеждането на фейсбук профила му няма да ти даде отговор. Няколко организации с ентусиазъм правят такива събития в София и по-големите градове из страната в последните 2-3 години. Понякога срещите са примесени с настолни игри, а понякога са „чисти”. Бонус при Бързите срещи е това, че за времето, за което ще отидеш на една първа среща, получаваш гарантирани 10 човека, както и контактът на живо.

Ваканции за необвързани

Представи си, че с цял автобус от 50-60 необвързани се натоварвате и отивате някъде за два-три дни. Този формат се организира и у нас. Природа, парти, веселие, нови емоции – до тук добре. Хубавото? Не се чудиш дали човекът срещу теб търси запознанство и дали не му навлизаш в личното пространство. Лошото? Трудно е да отпратиш нахалниците, които след втората ракия не са приели „Не“ за отговор и продължават упорито да почукват на вратата на хотелската ти стая.

Парти за запознанства

Същото като ваканциите, но в града и само за една вечер. Около 200 необвързани се събират в столичен клуб на тематично парти, а любезен екип ги забавлява с игри за запознанства и тушира притеснението. Подочухме, че следващото такова парти е на 20 април в клуб „Грамофон“ и е с тематиката на Лас Вегас. Дрескодът е черно и/или червено елегантно облекло. Можеш да прочетеш повече и да се запишеш тук, ако решиш да станеш част от хазартните емоции в казиното на съдбата. Преди време наш автор също беше част от подобно събитие, припомнете си неговия разказ.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар