В традиционната ни поредица, посветена на българските модни блогъри, ви представяме най-интересните и вдъхновяващи лица от родната блогосфера. Днес ни гостува не едно, а цели две такива - те са главни героини в прекрасното онлайн пространство EdgyCuts - "блог за личен стил на майка и дъщеря с ограничен бюджет и неограничени мечти". Венета е мама с пънк минало и настояща страст към минимализма, а Кайра е нейната 4-годишна принцеса, която обича рокли и пъзели. Вижте какво си казахме в следващите редове.

Кайра, как би представила мама? Венета, а коя е Кайра?

Кайра: Венета е майка, дава ми неща и се грижи за мен.

Венета: Кайра е по-чаровната половинка на EdgyCuts.

Защо е хубаво да имаш моден блог?

Венета: Освен че дава поле за реализация на творческите ми идеи, блогът е и мое училище. Благодарение на него започнах да развивам уменията си в редица области - заех се сериозно с фотография и дигитален маркетинг, създадох редица интересни контакти, всеки ден откривам нови и нови възможности за личностно развитие.

Какви истории разказвате в него?

Венета: Искрени и лични. (усмихва се)

Защо моден блог? Как вие разбирате понятието „мода“?

Венета: Създадох блога, за да открия и изградя своя собствен стил. Модата за мен е само един от инструментите, с които постигам това. Търся вдъхновение в нея, но взаимствам само онова, което успея да припозная като свое.

Коя е дрехата, за която винаги ще има място в гардероба ви? Защо?

Кайра: Роклята. Защото искам да съм принцеса.

Венета: Кожената, без съмнение. Освен че на практика е почти вечна, кожата е материя, която обгръща формите на тялото ми по най-благосклонния начин.

Как се пазарува за майка и дъщеря? Кои са любимите ви дестинации?

Венета: Както очаквах, оказа се голямо предизвикателство, но с времето и практиката задобряваме все повече. Тайната ни се крие в доброто планиране и въздържание от импулсивни покупки, а натрупания опит споделяме с читателите в блога. Ето тук може да прочетете откъде и как пазарувам за Кайра.

Какъв е цветът на предстоящото лято?

Кайра: Жълто.

Венета: Блед.

Харесва ми да се снимам с мама/Кайра, защото…

Кайра: … си играем.

Венета: … трупаме емоции и спомени.

Когато не работим по блога, обичаме да…

Кайра: … ядем сладко, играем, пътуваме.

Венета: … споделяме преживяванията си.

Когато порасна, искам да стана.../Когато бях малка, исках да стана…

Кайра: Гримьорка - да гримирам майките!

Венета: Аптекар или библиотекар.

За модата научих, че…

Венета: … е просто бизнес като всички други, в който евтиното почти сигурно не струва, а скъпото не непременно е най-доброто.

Кайра: Каква мода?

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар