FIFA може да бъде определена като хазарт във Великобритания

Популярната видео игра FIFA може да попадне под закона за хазарта във Великобритания.

Става въпрос за въведения през 2009г. Ultimate Team, който позволява на играчите да създадат свой собствен отбор, да играят онлайн с други играчи и да купуват пакети, от които да печелят футболисти на случаен принцип. Закупуването може да стане както с пари, спечелени в играта, така и с истински. Конкретно тази част от FIFA е сериозен източник на приходи за EA Sports.

BBC съобщава, че Комитетът за хазартни игри на Камарата на лордовете призовава този аспект от играта да се регулира съгласно законите за хазарт. Някои държави вече са предприели мерки – Белгия и Нидерландия са забранили закупуването на въпросните пакети още през 2018г.

Възрастовият рейтинг на играта е PEGI 3, което означава, че е подходяща за деца. Причината да се смята, че видео играта учи малолетните да залагат, е че някои хора са готови да похарчат немалко пари, за да могат да изградят мечтания си отбор. Това, от своя страна, крие сериозен риск от хазартна зависимост на по-късен етап. Въпреки влаганите финансови средства, рядко се случва да се спечели добър футболист, което поражда и голямо недоволство сред феновете на играта.

За да се обърне внимание на този проблем, е създадена и онлайн петиция. До момента са събрани над 45 000 подписа, а при над 100 000 английският парламент ще вкара подписката за обсъждане. Като се има предвид, че голям дял от видео играта се закупува именно на територията на Великобритания, достигането на нужната бройка не би трябвало да представлява проблем.

Цветелина Тодорова

Студент по журналистика. Любител на животните, слънчевото време и хубавите мигове. Заклет фен на фантастиката. Обичам четенето, а понякога се случва и да пиша. Интересът ми към футбола често води до споделяне на (не)компетентното ми женско мнение.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни