Димитър Воев е може би най-големият символ на бунтa на младите в края на комунизма и началото на демокрацията. Музиката и най-вече текстовете на „Нова генерация“ са ненадминати и до днес, припомня bTV.

А един от най-музикалните артисти в наши дни - Иван Юруков представи на Фестивала на изкуствата „Аполония“ своят прочит на текстовете на Воев. Спектакълът е една прозаична игра, вдъхновена от стихове, фрагменти и песни на покойния музикант от книгата „Поздрави от мен Боговете“.

Представлението на Юруков съвпада с годишнината от смъртта на Воев. Музикантът си отиде на 5 септември преди 28 години на 27-годишна възраст.

Юруков попада на аудио касети на „Нова генерация“ и става фен. Според него поколението на 90-те години на миналия век ражда поезията на Воев.

Според него има хора, които не са чували за „Нова генерация“ и след представлението искат да знаят още и още за творчеството на групата и Воев.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар