Вчера

Вчера... Относително понятие. Кога точно е вчера? Ден, който е отминал, ден като всички останали. Вчера бил всеки ден от изминалата седмица, месец, година. Всичко, което е останало в миналото. Защо тогава е изпълнен с толкова много смисъл? Вчера някой е бил влюбен, обичал е или е мразел.

Днес е различно, днес всичко се е променило. Едно денонощие е достатъчно да обърне живота ни. Стигаме до носталгията, копнежа да поправим миналото. Всеки човек го има, защото няма безгрешни. Да, грешки се правят, всички ние взимаме лоши решения поне веднъж в живота. Решения, които са основополагащи за развоя на по-нататъшния житейски път.

Какво можем да направим ние? Вчера е минало, останало там да тежи може би над съвестта ни. Щом времето не зависи от нас, а ние от него – да, то ние сме безсилни да му влияем. Само ако имаше машина на времето, машина, която да ни върне в миналото... Да приемем, че има. И какво от това?   

Животът е път, изпълнен с изпитания, хубави и лоши моменти. Всички заедно определят накъде ще поемем. Решенията са другият елемент, който спада към сложната структура на живота. Ако само за момент спрем и помислим, ще осъзнаем, че всичко изживяно до днес ни е изградило като хора и е определило пътя, по който вървим. Е, какво да променим?

Да приемем, че животът на човек е като филм. Най-общо казано има експозиция, завръзка, кулминация, развръзка и епилог. Всички събития във филма определят неговия жанр. Също така кулминацията зависи от завръзката, а епилогът – от развръзката. Накратко животът е цял един сюжет, който, ако изменим дори и с малко, би се променил кардинално. За да имаме нещо „по-добро“, то логиката би следвало да ни отнеме друго, част от нашето настояще. Все пак, за да получим, трябва първо да дадем в замяна. Та, въпросът е: кое не желаем толкова много от сегашния си живот, с което сме готови  да се разделим? Спомени? Близки?

Сами правим избор всеки ден. Избор, който ще ни отведе до някъде. За добро или зло човек не е идеален и безгрешен. За добро или зло ние, човеците, предприемаме грешни решения и се учим от тях. До края на живота човек се учи от изборите си.

Водете живота си, както смятате за добре и не съжалявайте! Просто няма за какво. Всичко, което ни се случва, е правилно, а човек е роден със силата да изтърпи премеждията, които получава от съдбата. За добро или зло, вчера си е вчера, стои в миналото и бива забравено, след като изживеем днес.

Никола Николов

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни