"Въртопо" или нов парк на територията на София


Изграждането на "Въртопо" - един от новите паркове на територията на София, върви добре. Това отбеляза кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя инспектира строежа, чийто първи етап би трябвало да е завършен до края на месец септември.

Парк "Въртопо" ще може да бъде ползван от жителите на кварталите "Младост" и "Мусагеница", както и от всички останали, желаещи да го посетят, разбира се.

."Вече сме на финала на изпълнението на първия етап от новия парк, който ще обслужва както части от район "Младост“, така също и "Мусагеница“ и всички прилежащи райони. Този терен е много труден и тежък – на практика се наложи да правим парково пространство във вертикална среда", обясни тя, цитирана от Dnes.bg.

Строежът на парк "Въртопо" продължава.

По думите й този парк е най-вече за майки с деца и за игра на деца. Предвиждат се няколко площадки – детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка до 3 години и фитнес съоръжения, които са леки – за деца, възрастни и тинейджъри най-вече, обясни кметът, цитирана от "Фокус".

"Тук преди години идвахме да почистваме, мястото беше превърнато в сметище. Има все още такива моменти – дерето е заринато с боклуци. Те ще бъдат изчистени, но ще помоля всички жители на съседните квартали да не превръщаме това хубаво място в сметище“, призова още тя.

"Имаме все още проблеми с частните терени тук. Има много частни терени тук и затова два от входовете се работят в момента, а за 3-тия все още изчакваме, за да придобием един частен терен и да направим по-добър подход откъм "Мусагеница“ – алея, по която да има достъп на майки с колички. Към момента изпълнението върви по график. Към средата на септември очакваме всички съоръжения да са напълно готови и да може след влизането в експлоатация хората да идват тук“, заяви още тя.

Строежът на парк "Въртопо" продължава.

Вторият етап на парка ще се направи след като се отчуждат имотите и има възможност да се работи по терен, който е точно край реката, където ще е подходящо за пикници

Кметът припомни, че тази година се работи по повече от 10 обекта. Работи се усилено на втория етап на "Северен парк“. В "Западен парк“ започнахме голяма, цялостна реконструкция със средства по ОП "Региони в растеж“, работим и по по-малки обекти, каза още Фандъкова.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни