„Клетка за пеперуди“ по Жан Поаре (12 ноември – „Театро“), „Инстинктът“ от Анри Кистмекер (13 ноември – „Театро“) и „Дамата с камелиите“ по Александър Дюма-син (14 ноември – НТ „Иван Вазов“) са трите спектакъла, които ДТ „Стоян Бъчваров“ - Варна ще подари на софийската публика в началото на 102-рия си творчески сезон.

Главните роли в първия спектакъл „Клетка за пеперуди“ режисьорът Атанас Атанасов поверява на талантливите актьори Симеон Лютаков, който е Жорж - собственик на нощния клуб „Клетка за пеперуди“ и Стоян Радев, който играе Албин - партньора в живота на Жорж и звездата в клуба. Спектакълът изненадва с взрив от емоции, които зареждат със силата и енергията си. Пиесата засяга деликатни теми за човешките взаимоотношения, които проф. Атанас Атанасов  едновременно превръща в забавление, но и в размишление за истинските стойности в живота.

Инстинктът

Вторият гастрол е „Инстинктът“ с режисьор Стоян Радев - най-старата пиеса на Варненския театър, в изпълнение на най-младите актьори в трупата. Комедийният трилър на Анри Кистмекер е поставян само веднъж в България и това се е случило преди повече от век на сцената на Варненския театър, като в една от главните роли влиза самият Стоян Радев. Действието се развива в покрайнините на Париж. В историята е намесена интрига с изневяра, която само детективско разследване може да разреши или пък не… Въпросът е кое ще надделее – инстинктът или разумът? Разберете на 13 ноември от 19 часа, в театър „Театро“.

театър

Третото заглавие, с което варненци гостуват в София, е „Дамата с камелиите“ на режисьора Маргарита Мачева. В ролята на Маргьорит Готие се превъплъщава носителката на награда „Икар“ 2022 за поддържаща женска роля Христина Джурова. „Дамата с камелиите“ е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори и разминаването с другия. Дюма-син пише романа си, след като губи голямата си любов в опит да съживи миналото и да поправи грешките му. Спектакълът може да видите на 14 ноември от 19 часа в Народен театър „Иван Вазов“.

Билетите за „Дамата с камелиите“ са почти изчерпани, но все още има налични за „Клетка за пеперуди“ и „Инстинктът“, които можете да закупите на касата на театър „Театро“, в цялата мрежа на Ивентим и на Грабо.Бг.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар