Ние от VIBES имаме сериозен афинитет към културния живот на столицата (и не само!), затова ви представяме най-пъстрите негови краски в рубриката „Места и събития“. Днес решихме да ви разкажем за цели 5 събития, които очакваме с нетърпение и едно от които започва след броени часове.

Киномания

Ежегодният фестивал и тази година се случва през ноември. Между 12-и и 29-и няколко от традиционните софийски киносалони се включват във фестивалното настроение и привличат почитателите на качественото кино извън моловете. Акцентите, които си харесахме от програмата, са филмите „Хамлет“ с обещаващия Бенедикт Къмбърбач, „Стив Джобс“ – биографична лента на Дани Бойл, за който се говори отдавна, „Почти нормален“ – новата ежегодна порция от любимия Уди Алън, и „Младост“ на Паоло Сорентино. На фестивала силно представено ще бъде и българското кино с общо 4 игрални, 2 документални и 1 анимационен филм. Повече за самия фестивал можете да прочетете тук, в специално подготвения ни материал по темата.

Drum and Jazz

През ноември ни очаква едно обещаващо музикално събитие на електронния фронт. Партито Hospitality Bulgaria: Drum and Jazz 2015 ще се проведе на 21 ноември 2015 (събота) от 22 часа в Party Center 4km. Организаторите обещават две зали – една с изпълнения на живо и една с DJ-и. Традиционната среща между drum and bass и по-органичните звуци обещава да събере под един покрив над 30 артисти, визуално подсилени от организацията Elektrick.me.

Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти

Все още имаме възможност да разгледаме първата изложба на Кристо и Жан-Клод в Софийска градска художествена галерия, ако побързаме и я посетим преди 22 ноември. Експозицията се състои от 130 оригинални номерирани отпечатъци и тиражни обекти на Кристо и Жан-Клод, както и фотографии на техни творби от Волфганг Волц, покриващи периода от 1963 до 2014 година. Колекцията е съставена лично от Кристо, за да представя творчеството на двамата художници по света.

Парти за необвързани: Лас Вегас

За поредното си парти за необвързани организаторите от Club R ни потапят в динамичната атмосфера на Лас Вегас, за да можем да опитаме късмета си, запознавайки се с готини и интересни хора. Те обещават да помагат с различни формати запознанства: Мини Мачмейкинг, Мини Бързи Срещи, флирт карти и различни забавни игри. На входа ще се раздават жетони с номера, за да може всеки да потърси с кого ще го срещне съдбата, а дрескодът е черно и/или червено. Партито за необвързани „Лас Вегас“ ще се проведе на 19 ноември в клуб „Грамофон“.

Рут Колева и Карандила

Не се сдържахме да включим и този обещаващ концерт, въпреки че датата му е в началото на декември. Един от най-добрите балкански брас оркестри се съюзява с една от най-ярките млади звезди в България, за да представят първия по рода си cross-over проект, в който ще чуем едни от най-големите световни фънк/поп/джаз хитове в чисто нови Balkan Soul аранжименти. Мястото на събитието е зала 3 на НДК, а датата – 5 декември.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар