Urban Tapes представя: Полина & Валери


Нашите приятели от Urban Tapes продължават упоритата си работа, свързана с представянето на различни и талантливи български артисти, демонстриращи уменията си в обичания от мнозина акустичен аранжимент.

След като вече имахме възможността да се насладим на изпълнения от страна на Мирян Костадинов - MIRY и Bears And Hunters, сега от Urban Tapes ни представят Полина и Валери от морската столица Варна. В първата от няколко записани сесии за проекта, Полина и Валери ни представят кавър на адски якото парче на Blackstreet - "No Diggity", което и до днес ни носи приятна тръпка.


От Urban Tapes успяха и да си поговорят с двамата млади артисти, като ето какво си казаха те:

Как започна да се занимаваш с музика?

Полина: Няколко знакови фигури, благодарение, на които живота ми придоби музикален смисъл: Валери Ценков, Страцимир Павлов, Studio 21 Music Cafe -  в лицето на Венци Куцаров, Иван Чешмеджиев, Иван Бояджиев. Със срещата ми с тях във времето се зареди верига от събития, следвайки която ме отведе до сцената.

Валери: Баща ми свири на пиано, майка ми на цигулка.

Кои са основните групи/музиканти, които са изградили музикалния ти вкус и стил?

Полина: D’Angelo, Erykah Badu, Jill Scott, Maxwell, The Roots, Prince, Outcast, J.Dilla, Stevie Wonder – любов за тези хора. Но вкусът се формира и с времето, а то предлага прекрасни артисти – Kendrick Lamar, Anderson Paak., John Legend, Miguel, Beyonce, The Internet, Akua Naru и много други.

Валери: Manu Chao, Lenny Kravitz, Sting.

Какво е да правиш музика в България?

Полина: Клубната публика в България е жадна за музика. За изпълнения, за нови артисти, за разнообразие и цвят. За мен е огромно удоволствие да творя и да зареждам всички, които идват да ни слушат. Любов е да правиш музика, където и да си!

Валери: Трудно.

Кой е най-добрият концерт, на който сте били?

Полина: Концертът на Белослава, на който присъствах преди няколко години, тук, във Варна. Беше магично. Очаквам с нетърпение да чуя на живо Akua Naru!

Валери: Manu Chao в София.

Има ли музикант/изпълнител, с който бихте искали да работите?

Полина: Има разбира се, ставам досадна с D’Angelo, но го отправям наивно към Вселената. (смее се)

Разкажи за първото си участие?

Полина: Първото ми участие.. една Декемврийска вечер преди няма 2 год., която никога няма да забравя. В STUDIO 21. С Валери Маринов.  

С първият ми проект – R&B Acoustic Vibes. Отличителна черта на вечерта – огромно вълнение. Много интимност има в първите крачки преди да усетиш крилата си и да полетиш  истински с музиката.

Валери: В малдежкия дом с 5 тотално разностилни кавъра. (Мариус Куркински, Portishead, Bjork, Radiohead и Милена Славова)

urban-tapes-logo

Защо решихте да вземете участие в Urban Tapes?

Полина: Urban Tapes е платформа, която подкрепя и популяризира музиката на високо ниво, като продукта, който предлага на слушателя/зрителя е изпипан в детайл. Адмирации към Самуил Петков и Боян Симеонов за идеята и екипа на Urban Tapes за ентусиазма и професионализма. Успех, момчета, радвам се, че участвах в идеята ви!

Валери: Проектът е супер (за България, а и не само)

Какво ви предстои?

Полина: Отново се вълнувам. Предстои ми да издам първото си EP с авторска музика. Няколко трака, единият, от които ще бъде клипиран. Нещо лично, откровено, посветено и мое. Най-доброто предстои!

Валери: Нямам представа, но се надявам да е интересно!

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни