Искало ли ви се е някога да разполагате с баня, която да изпълнява команди? Налагало ли се е да присвивате очи, поради силната светлина рано сутрин? Е, време е да кажем едно по-приятно „Добро утро!“ с новото предложение на Kohler.

На разгодишното международно изложение за потребителска електроника – Consumer Electronics Show (CES) американската компания, която е известна с производството на „изделия“ за кухня и баня, представи нова линия високо-технологични продукти. Kohler, както вече споменахме е известна с иновациите си за домакинството сега представя на нашето внимание технологиите „гласова команда“ и „свободни ръце“, наречени Kohler Konnect. Какво е да релаксираш без подходящата „приглушена“ светлина? Вече е възможно само с гласова команда – възможно, разбира се, но на определена цена. По данни на компанията отделните части за технологичният свързан санитарен възел започва от 899$ за огледалото до „скромните“ 7000$ за тоалетната.

Комплектът включва още тоалетка, огледало, „умна тоалетна“ и свободно стояща вана. Дизайнът на цялата баня е уникален и изискан, а всеки от елементите може да бъде активиран гласово или посредством движение. Да настроим светлината (цвят и сила), температурата и т.н. е вече нещо съвсем лесно без дори да се налага да излизаме от ваната. Всичко това достига до нас чрез съвместна работа със Signify, по-известни преди като Philips Lightning (водеща компания в изработката на светлини). Също така всеки от елементите може да бъде променен по избор на клиента според неговите индивидуалности.

https://www.youtube.com/watch?v=0wwzaMR1wm4

 

Нека разгледаме някои от функциите и екстрите, които ни предлагат Kohler. Огледалото има гласова команда. Светлината може да бъде променена с реч, дистанционно или помахване на ръката. Сензорите веднага реагират и изпълняват „желаната команда“. От друга страна дизайнът на всеки елемент е изпипан до съвършенство, например ваната и изваяна като от скулптор на глина. Тоалетката е с вратички от стъкло, което има функцията на матиране (прозрачно стъкло с опцията да се превръща в матово). Затопляне на тоалетната придружено от приглушена светлина е следващата удивителна функция.

Допълнителен бонус е възможността да свържем комплекта с Alexa или Google Assistant, които можем да настроим отново според личните си изисквания и предпочитания. С гласова команда Alexa (или Google) ще направи всичко по силите си да създаде уют и дори да закъснеем за работа. Оттук насетне животът става по-лесен, или поне престоят ни в банята. Санитарният комплект от Kohler не е само удобство, а цяло преживяване. Сега вече репликата - „Съжалявам за закъснението, бях в банята.“ - придобива напълно логичен смисъл.

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар