Много от младите, и не само, предпочитат раниците, защото са удобни и в тях могат да се пренасят всякакви нужни вещи. Предимствата на този вид чанти за гръб са много, но ще изброим само няколко:

- Ръцете ви са винаги свободни и може да боравите с тях по всяко време
- Натоварването се разпределя равномерно на гърба, кръста и краката
- Раниците имат удобни джобове и отделения за всички ваши вещи
- Съвременните раници са модерни, пъстри и много индивидуални
- Повечето модели са ергономични без да спарват гърба.

Практичността на раницата не е само в това, че има съвместимост и удобства доста повече от обикновена или дамски чанта. Най-важното от които е, че ръцете ви са свободни.

Много хора обичат да ги използват, когато пътуват със самолет, защото побират всичко най-нужно и са удобни за носене. В днешно време отново се върна модата на раниците и хората не се притесняват да ги носят, дори ако не подхождат на облеклото им, защото преди всичко, всеки предпочита да се чувства комфортно пред модерно. В градски условия често ще срещнете официално облечени бизнесмени с раница за лаптоп на гърба, които се носят по улиците на електрическа тротинетка или моторен скутер.

Как да изберем ученически раници

Голям процент от учениците посещават много извънкласни дейности като спорт, курсове по чужд език или математика. За тях е нужна раница, която е подходяща за спортния екип, маратонките и кърпата, заедно с необходимите за деня учебници и помагала. Чантата за гръб може да се използва както и като раница за училище или университет, така и за фитнес или просто за вещите ни, когато сме навън.

Дизайн

За да бъде практична и удобна, една съвременна ученическа раница освен красива или разноцветна, трябва да е олекотена, изработена от качествен или непромокаем материал и с регулируеми дръжки. Повечето модели раници за тийнейджъри са съобразени с актуалните трендове за сезона и нуждите на подрастващите.

раница

Удобство

Огромен плюс са специалните отделения и многото джобове с ципове. Някой от ученическите раници имат обособен джоб, в който може да се прибере лаптоп и неговото зарядно, както и други видове лека електроника. Учениците често предпочитат тези, с вградено място за външна батерия и отвор за кабела към нея и отвор за слушалките. Разбира се, много е важно да има отделение за бутилка с вода. Така по тези показатели на функционалност и практичност се доближават до най-удобните образци раници за лаптоп или ултрабук.

Практичност

Въпреки, че първата функция на раницата за ученик е ясна, тя може да ви съпътства навсякъде – в града, на море, в планината. При всяка разходка е възможно раницата бързо да се зацапа. Внимавайте при избора си и си закупете някоя, в която преобладават тъмните цветове и е от материал, на който не му личи толкова, когато се изцапа – сиво, черно и синьо.

Сигурност

Съществуват ученически раници, към който могат да се сложат катинар или друг вид закопчалка с код, ако пътувате и се притеснявате някой да не открадне личните ви вещи. Също така повечето модели за по-малките ученици са оборудвани със светроотразителни ленти, така че вашето дето да се вижда отдалеч, когато навън е тъмно.

Но както всяка друга покупка, не забравяйте да разгледате всички модели и цветове, които ви предлага пазара. Избирайте внимателно и прецизно четете описанията на продуктите, когато пазарувате онлайн. Не се втурвайте към първата и най-евтина раница, тя най-вероятно няма да е напълно подходяща за нуждите Ви и няма да издържи дълъг период от време. Изберете тази ученическа раница, която на Вас или на детето ви му харесва, удобна, компактна, практична и отговаря на всичките ви нужди, защото това е най-важното.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар