Днес се навършват точно 20 години от смъртта на един от най-влиятелните и обичани артисти в историята на хип-хоп културата - Тупак Шакур.

Тупак умира на 13 септември 1996 година в една от болниците на Лас Вегас, след като дни преди това е прострелян след боксовия мач между неговия добър приятел Майк Тайсън и Брус Селдън в MGM Grand в световната столица на хазарта. Дори и двадесет години след гибелта си обаче, Тупак остава икона за всички фенове на рап музиката, а и за повечето чернокожи на територията на САЩ изобщо. Не е тайна, че Тупак отдава живота си не само на хип-хопа, но и на борбата за равенство на чернокожите и заема категорични позиции по множество социални въпроси и теми.

Съвсем скоро очакваме да видим и биографичния филм All Eyez on Me, който ще ни разкаже за живота на легендарния рапър, вече и на голям екран. Съвсем скоро научихме, че убийството на Шакур ще бъде централна тема и в нов филм, в който ще видим и Джони Деп в главната роля.

Съветът на Vibes.bg: Ако и вие като нас сте огромни фенове на американския рапър, разгледайте страхотните артикули на 2Pac в каталога на най-големия онлайн магазин у нас eMAG.

И за да си припомним някои от най-популярните мисли на Тупак, събрали сме ви двадесет на брой негови цитати, които, малко или много, могат да ви припомнят що за човек бе покойният рапър. И защо и до днес той е идол на милиони хора по цялото земно кълбо.

maxresdefault

"Реалността е погрешна. Мечтите са истински."

"Мама винаги ми е казвала: "Ако не можеш да намериш нещо, за което да живееш, намери нещо, за което си струва да умреш."

"Само Господ може да ме съди."

"Престъпление ли е да се боря за нещо, което ми принадлежи?"

"Не се страхувам от смъртта. Единственият ми страх е да не се завърна прероден."

221R

"Ако успееш да преживееш нощта, след нея те очаква по-светъл ден."

"Всеки е във война с различни неща... понякога аз съм във война със собственото си сърце."

"Те имат пари за войни, но не могат да нахранят бедните."

"Никога не спирай да мечтаеш. Никой не може да ти отнеме мечтите."

"Семето трябва да порасне, независимо от факта, че е посято в бетон."

2f461a8b81614d8213af01ab1e89bec6

"Зад всяка сладка усмивка се крие горчива тъга, която никой не може да види и почувства."

"Бяхме млади и глупави, но имахме сърца."

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота. Най-голямата загуба е това, което умира вътре в теб, докато все още си жив. Никога не се предавай."

"Не казвам, че ще променя света, но гарантирам, че ще запаля искрата в мозъка, който ще го направи."

"Чувствам, че кумирите днес не бива да бъдат поставяни на пиедестал, а по-скоро като ангели с пречупени криле."

font-b-2pac-b-font-tupac-amaru-home-decoration-wall-sticker-print-stylish-retro-decor

"Страхливецът умира хиляди пъти. Войникът умира веднъж."

"Аз съм дете на това общество. Те ме направиха такъв, а сега не искат да говоря това, което мисля. Ти ме създаде такъв, Америка."

"Каквото и да правиш, длъжен си да запазиш чувството си за хумор. Трябва да можеш да се усмихваш, въпреки всичката тази гадост."

"Аз съм отражение на обществото."

"Ако Бог искаше да бъда тих, той никога нямаше да ми покаже какво умее."

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар