Приеха Тупак Шакур и Pearl Jam в Залата на славата


Залата на славата на рокенрола обяви имената на големите артисти, които ще бъдат приети в нея през 2017 година. Сред тях попада и един от най-легендарните хип-хоп изпълнители на всички времена - Тупак Шакур, който бе прострелян фатално в Лас Вегас преди 20 години.

Освен Тупак, в Залата на славата ще бъдат приети още артисти като Pearl Jam, Journey, Joan Baez, Electric Light Orchestra и Yes, за които това бе общо трета номинация.

Церемонията ще се състои на 7 април в Бруклин, Ню Йорк, като приетите в Залата на славата бяха излъчени с гласуването на над 900 музиканти, журналисти и критици. "Тези артисти и банди оставиха своята перманентна следа върху музиката и продължават да оказват влияние и на новите поколения изпълнители", се казва в официално изявление до обществеността.

И няма как тези думи да бъдат по-верни, особено говорейки за изпълнители като Тупак или Pearl Jam, които и до днес оказват изключително влияние върху младите хип-хоп и рок артисти.

В Залата на славата на световния рокенрол могат да бъдат приети единствено артисти, които са издали своите дебютни албуми преди най-малко 25 години. Всяка година специален комитет подбира номинираните във всяка категория, изпращайки ги в последствие на над 900-те подбрани хора, които гласуват. Избират се петима "отличници", които биват приети в Залата.

Това е и втора поредна "победа" за хип-хопа, след като през миналата година в Залата на славата на рокенрола бяха приети и N.W.A. Освен тях, тази чест получиха още Cheap Trick, Steve Miller, Chicago и Deep Purple.

В последно време в Залата на славата бяха приети още Green Day, Lou Reed, Nirvana, Public Enemy, Peter Gabriel и други.


VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни