Залата на славата на рокенрола обяви имената на големите артисти, които ще бъдат приети в нея през 2017 година. Сред тях попада и един от най-легендарните хип-хоп изпълнители на всички времена - Тупак Шакур, който бе прострелян фатално в Лас Вегас преди 20 години.

Освен Тупак, в Залата на славата ще бъдат приети още артисти като Pearl Jam, Journey, Joan Baez, Electric Light Orchestra и Yes, за които това бе общо трета номинация.

Церемонията ще се състои на 7 април в Бруклин, Ню Йорк, като приетите в Залата на славата бяха излъчени с гласуването на над 900 музиканти, журналисти и критици. "Тези артисти и банди оставиха своята перманентна следа върху музиката и продължават да оказват влияние и на новите поколения изпълнители", се казва в официално изявление до обществеността.

И няма как тези думи да бъдат по-верни, особено говорейки за изпълнители като Тупак или Pearl Jam, които и до днес оказват изключително влияние върху младите хип-хоп и рок артисти.

В Залата на славата на световния рокенрол могат да бъдат приети единствено артисти, които са издали своите дебютни албуми преди най-малко 25 години. Всяка година специален комитет подбира номинираните във всяка категория, изпращайки ги в последствие на над 900-те подбрани хора, които гласуват. Избират се петима "отличници", които биват приети в Залата.

Това е и втора поредна "победа" за хип-хопа, след като през миналата година в Залата на славата на рокенрола бяха приети и N.W.A. Освен тях, тази чест получиха още Cheap Trick, Steve Miller, Chicago и Deep Purple.

В последно време в Залата на славата бяха приети още Green Day, Lou Reed, Nirvana, Public Enemy, Peter Gabriel и други.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар