Още преди време бяхме писали за новия сериал на HBO и BBC - "Тъмните му материи", когато излезе и първият тийзър на продукцията. Сега вече можем да видим и първи пълен трейлър на дебютния сезон на амбициозния проект.

"Тъмните му материи" е базиран върху фентъзи трилогията със същото име на британския автор Филип Пулман. Неговата поредица се превръща в абсолютен бестселър и е сред най-продаваните фентъзи произведения в историята. Поради това беше и въпрос на време "Тъмните му материи" да се пренесе на екран. По книгите вече имаше опит за филмова екранизация, но сега очакванията към шоуто на HBO са далеч по-високи.

Първият пълен трейлър на дебютния сезон бе представен по време на тазгодишния Comic Con в Сан Диего. Феновете на качественото фентъзи се надяват, че шоуто ще успее да задоволи глада ни за още от същото след финала на "Игра на тронове".

Книгите разказват за един по-различен свят, където всяко човешко същество има прикрепен "демон" до него, съпътстващ го на всяка крачка. Историята разказва за младо момиче на име Лира (в ролята - звездата от "Логан" Дафне Кийн), която предприема опасно пътуване на Север, за да открие своя пленен приятел Роджър и близкия до нея Лорд Азриел (в ролята - Джеймс МакАвой). Лира се опитва да разбере причините, поради които толкова много малки деца биват отвлечени от домовете си. Съвсем логично, първият сезон на сериала ще бъде базиран на първата книга от трилогията на Филип Пулман, носеща името "Северно сияние".

А ако драконите от "Игра на тронове" вече ви липсват, не губете надежда - сега предстои да се запознаете с нов вид вълнуващи зверове. Това са мечките, носещи брони, представляващи смъртна опасност за всеки враг в битка. Една от тях можете да видите и в трейлъра.

Очаква се първият сезон на "Тъмните му материи" да дебютира през есента. Все още обаче няма конкретна дата за неговата премиера.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар