Петък вечер е и имаме уговорена среща. Решили сме да проявим смелост и този път вместо ресторант сме я поканили вкъщи. „- Но ти можеш да готвиш? Разбира се, че мога!“, я пак! Да, лесно е да кажем, че можем нещо. Това ни прави мъже, но кухнята – това е пределът на нашите възможности. И точно този предел ще се случи идния петък. VIBES винаги е насреща за свежи идеи. Ето една от тях: тристепенно меню, с което всеки „наусъществен талант“ от нас мъжете ще се справи и ще спечели нейното възхищение. Мъже сме и трябва да си помагаме, така че слушайте и записвайте!

Ще се спрем на нещо просто, интересно и, разбира се, вкусно и „печелившо“. Накратко в следващите редове ще разгледаме накратко предястие, основно и десерт. Какво, как и защо е важно да сготвим нещо повече от спагети или яйца?

Брускети

Предястието е само за разядка. Нещо толкова малко и просто, но същевременно достатъчно изискано, може да впечатли всеки. Брускетите са бърз, лесен и вкусен вариант, за да спечелите точки в своя полза на кухненския „ринг“. Важно е да се приготвят непосредствено преди сервиране, тъй като в противен случай филиите хляб ще омекнат, а целта е да бъдат хрупкави. Могат да бъдат приготвени с всякакви продукти – сладки и солени. От брускети с моцарела до брускети с ягоди, въпрос на избор е с какво да изненадате на масата.

Пилешки филенца с майонеза и кашкавал

Пилешкото е класика в жанра. Стига да не присъстват вегани на масата, това е перфектният вариант, който може да се хареса на всички.  Всичко в тавата и после бързо във фурната, а накрая настърган кашкавал отгоре. Готово! Имаме и основно. Това е (почти) пълното описание на рецептата за пилешки филенца с майонеза и кашкавал. Не само много бързи, а и наистина много вкусни, пилешките филенца са чудесна идея за сполучлива вечеря. Ако сте решили да похапвате сред природата, не забравяйте за всеки случай да си вземете няколко удобни сгъваеми ножове - не се знае кога ще потрябват.

Десерт с кроасани

Десертът е малко по-особен, но за сметка на това ще бъде голяма изненада и добър завършек на вечерята. За предпочитане е кроасаните да са с шоколад, но може и да бъдат съобразени с определен вкус. Трябват ви мляко, яйца и захар. Нарязаните кроасани поливаме със сместа от гореизброените съставки. След изпичане десертът се сервира охладен.

Честно казано мъжете не готвим много често (с малки изключения). Нека покажем, че нашите умения не са за изпускане. Нека вложим старание. Макар да имаме готово тристепенно меню то предоставя голяма свобода на действие и импровизация. Успех и ако се случи нещо спешният номер е 112 за цялата страна!

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар