Живеем в свят, изпълнен с колебания и несигурност, но за едно нещо можете да бъдете убедени - има два цвята, които ще властват в света на модата през следващата 2016 година.

За първи път в своята история до този момент, Pantone обяви не един, а два цвята за "цветове на годината".

Това са мекото розово Rose Quartz и бебешкото синьо Serenity.

0f2c7c26be5976c9f514a6c58407bfd9

Според официално изявление от страна на Pantone, изборът на въпросните цветове коренспондира със "социалните движения към равенство на половете, повишения комфорт на потребителя по отношение използването на цвета като форма на изразяване и едно поколение, което изпитва по-малка грижа дали ще бъде съдено от останалите". От Pantone добавят, че "отвореният обмен на дигитална информация е отворил очите ни по отношение на различните начини, по които можем да използваме цветовете".

fc5a3b7b493eca9472a254264e62347b

Изпълнителният директор на Pantone Color Institute Леатрис Айзман споделя, че "обединени в едно, Rose Quartz и Serenity демонстрират баланс между по-топлия розов тон и по-хладното и спокойно синьо, внасяйки успокояващо чувство за ред и покой".

94564a49260fdd5c2d814bfe39adbf33

Всяка година Pantone избира "цвят на годината", допитвайки се до дизайнери, производители и търговци, относно намеренията им за цветовете, които възнамеряват да използват.

Rose Quartz и Serenity вече бяха забелязани в пролетните колекции за 2016 година на брандове като Prada, Thom Browne, Chanel, Valentino и Carolina Herrera.

Harpers-Bazaar-Sep-2015

От Pantone разпространиха и специално видео, с което ни обясняват защо тези два цвята ще имат сериозно значение в света на модата през новата 2016 година.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар