Най-после можем да видим първи трейлър на един от най-дългочаканите проекти за феновете на "Междузвездни войни", а именно - сериалът за Оби-Уан Кеноби.

Британският актьор Юън МакГрегър се завръща в ролята на един от най-легендарните джедаи в историята, изпаднал в изгнание след събитията в Епизод III "Отмъщението на ситите". Както знаем, тогава станахме свидетели на разпадането на Републиката, унищожението на джейдаския орден и възкачването на власт на Палпатин/Дарт Сидиъс.

Не само Юън МакГрегър се завръща като Оби-Уан, защото Хейдън Кристенсен отново ще влезе и в ролята на Анакин Скайуокър, превърнал се в ситския лорд Дарт Вейдър. Сега Оби-Уан е в ролята на плячка, а ловците на глави на Империята упорито преследват оцелелите джедаи, за да ги елиминират окончателно.

Вижте трейлъра:

 

"Битката приключи. Загубихме", чуваме гласа на Оби-Уан Кеноби още в началото на трейлъра. В по-късен етап го виждаме и на планетата Татуин, където наблюдава малкия Люк Скайуокър, играещ си невинно в дома на настойнците му. "Остани скрит", прошепва му Оби-Уан, дори и да знае, че Люк не може да го чуе в конкретния момент.

Виждаме и кое е основното оръжие на Империята при преследването на джедаите, а именно - тяхното състрадание и етичен код. Ловците на глави са посъветвани, че джедаите винаги оставят следи, когато помагат на някого, а това се случва често заради моралните им устои. Сред преследвачите на Оби-Уан особено впечатление прави Рива (в ролята - Моузес Инграм), която със сигурност няма да бъде никак лесен опонент за един от великите джедаи.

Разбира се, в самия край на трейлъра чуваме и добре познатото дишане на Дарт Вейдър, където връзката с Оби-Уан е наистина специална. Последният дълго време бе ментор и най-добър приятел на Анакин Скайуокър, като именно дуелът между тях превърна Анакин във Вейдър. Остава да видим как тази връзка ще бъде развита и в предстоящия сериал, който ще дебютира на 25 май в каталога на Disney+.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар