Трейлърът на новия "Проклятието Блеър" ще смрази кръвта ви (ВИДЕО)


Ако случайно вашето ЕГН започва най-малко с цифрата 8, то вероятно вие помните грандионзия хайп, който преди време беше възникнал около хорър лентата от 1999 година "Проклятието Блеър". Обяснено с няколко думи, "Проклятието Блеър" направи изключително популярен похвата с т.нар. "любителски кадри" в хорър жанра, при който дадена история е представена като реална или истинска, посредством уж случайно открити любителски кадри, заснети от "жертвите" на съответния инцидент.

Имайки предвид, че през 1999 година достъпът до информация не бе чак толкова лесен и достъпен, както е в момента, твърде много хора вярваха, че "Проклятието Блеър" всъщност ни разказва за съвсем реален случай, а предоставените ни кадри, които всъщност представляват и самия филм, са автентични. Това, естествено, не отговаря ни най-малко на истината, но самото време предполагаше подобни концепции да предизвикват изключително по своя размер реакции и дискусии.

След "Проклятието Блеър" последваха голям брой проекти, които се основават на същата концепция, но никой от тях не предизвика същия хайп и реакции, както т.нар. "оригинал". Просто защото и хората бързо схванаха цялата идея, поради което и интересът към последвали продукции от подобен тип, съвсем естествено, рязко намаля.

Кадър от първия "Проклятието Блеър" от 1999 година
Кадър от първия "Проклятието Блеър" от 1999 година

Наскоро изненадващо бе обявено, че "Проклятието Блеър" ще се сдобие и с продължение. Новата лента ще излезе на голям екран в САЩ на 16 септември, като оригиналното й заглавие ще бъде Blair Witch (оригиналният филм от 1999 година носеше името The Blair Witch Project). Филмът бе показан за първи път по време на изложението Comic Con през месец юли, а ние ще трябва да почакаме още малко, преди също да имаме възможността да го видим.

Режисьор на римейка на хорър класиката ще бъде Адам Уингард, като отново ще можем да проследим позната история - група колежани се отправят на пътешествие в гората Блек Хилс в Мериленд, за да разследват мистерията около изчезването на един от тях. Изчезване, което се свързва с легендата за мистериозната вещица от Блеър. Както можете да предположите, съвсем скоро всички те ще разберат от първа ръка, че легендата е напълно реална, сблъсквайки се с ужаси, за които не са и предполагали, че съществуват.

В случай че ви стиска, предлагаме ви да видите и последния трейлър на новия "Проклятието Блеър", за да добиете малко повече представа относно това, което предстои да видим:

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни