Слънчевите лъчи все по-често ни напомнят за така бленуваното лято, което тази година като че ли малко закъсня. Любим сезон за мнозина и най-вече са тези от вас, които биха искали да се отдадат на бленувана почивка в хармония с природата.

Къмпинг на палатка, каравани и кемпери под наем - избери къмпинг дестинация, стегни багажа и се приготви за вълнуващо приключение. 

От райските планински местенца до красивото морското крайбрежие - България предлага изобилие от възможности за къмпингуване, които определено заслужават да бъдат посетени. 

Ако все още се чудиш накъде да поемеш, тук ти представяме топ 3 къмпинга в България, към които да се отправиш това лято. 

Къмпинг “Лагуна” - почивка в закътан залив, сред красива лонгозна горичка 

“Лагуна” е сравнително нов къмпинг курорт, който успя да се утвърди като предпочитана къмпинг дестинация от появата си 2018 г. до днес. Намира се популярния морски курорт  “Златни пясъци” във Варна и може да ви предложи невероятно изживяване сред красиви лонгозни гори, разположени в близост до собствен плаж, сгушен в тих и спокоен залив. 

Разположението му е терсовидно спрямо стръмния морски бряг. Има достатъчно парцелирани места, в които можете да разпънете палатка, да позиционирате каравана или кемпер. Оттук се открива спираща дъха гледка към морския бряг, от една страна, а от друга  - към пъстра зелена природа, скътана в малката горичка. 

Къмпинг “Лагуна” стопанисва собствен плаж, на който можете да използвате чадър и шезлонг. Това е едно невероятно място за почивка, независимо дали сте самостоятелно пътуващи, двойка, или пък голямо семейство. 

Къмпинг “Алба” - райско кътче в сърцето на България

Друг новоизграден къмпинг комплекс, локализиран в сърцето на родината - в близост до град Казанлък, е “Алба”. Тук мирисът на рози и лавандула се превръща в перфектна ароматна симбиоз и напомнят за уникалността на България. Полетата с характерните за този край маслодайни култури от рози и лавандула срещат планината. 

Къмпинг “Алба” се стопанисва от един от най-големите производители на етерични масла в у нас и в света. Намира се в непосредствен близост до Комплекс “Дамасцена”, в подножието на Стара планина, в района между Розовата долина и Долината на тракийските царе. 

Къмпингът разполага с  50 места за кемпери и каравани и още толкова, в случай че обичате да нощувате под звездите в палатки. Тук ще се насладите на безкрайна зеленина и парцели за къмпингуване, отделени с насаждения от ароматни билки и рози. Има обособена овощна градина и над 2000 дръвчета, които допринасят за красотата на това райско кътче на  природата. 

къмпинг

Еко къмпинг “Доспат” - незабравима семейна почивка в близост до планинска борова гора

Този малък по площ, но пък особено красив къмпинг у нас, се намира в близост до популярния язовир Доспат. Разполага с 15 места за палатки и 6 места за кемпери и каравани. Къмпинг местата са озеленени и равни, простират се върху слънчеви поляни, а околностите впечатляват с планинските си борови гори. 

Това място ще ви предложи всичко, от което имате нужда, за да си починете пълноценно - чист въздух, песен на птички, приятен полъх на вятъра. 

Около къмпинга са разположени и няколко екопътеки, които със сигурност биха представляват интерес за любителите на планината. Бреговете на язовир Доспат пък са не по-малко атрактивни за почиващите в района - предлагат възможност за плаж или пък риболов. 

Освен това, в близост до еко къмпинг “Доспат” се намират редица забележителности, сред които Парк музей на родопската чешма, Скалето - скално образувание, Римския мост в с. Любча, водопадът в с. Касак и други.

На финала

Това бяха нашите топ 3 продължения за къмпинг в България. Независимо каква форма на къмпингуване ще изберете - палатка, кемпер или каравана, нощувката под звездите е удоволствие, което определено си заслужава. Желаем ви много и незабравими летни емоции. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар