Linkin Park е хипер-успешна американска рок група от Калифорния. Като едно от лицата на ню метъл жанра, Linkin Park се превърна в една от най-влиятелните музикални банди в началото на века. Експериментирайки с други жанрове като хеви метъл и хип-хоп, тези талантливи момчета създадоха лоялни фенове по целия свят, благодарение на тяхната невероятна енергия и силно музикално послание.

За съжаление, краят на Linkin Park дойде през лятото на 2017 г., когато фронтменът на групата Честър Бенингтън се самоуби, шокиращо за всички. Оттогава оцелелите членове на групата се фокусират върху различни неща, въпреки че никога не са обявили официално разпускането на бандата.

Linkin Park наистина е група с впечатляващ каталог. Почти невъзможно е да изберем най-добрите им песни, но нека да опитаме. Тук ви представяме нашите десет най-любими песни на Linkin Park за всички времена!

10. Breaking the Habit

 

Един от синглите в албума Meteora, Breaking the Habit бързо се превърна в един от най-големите хитове на Linkin Park. Песента е забързана и се фокусира върху личния цикъл на унищожение, който всеки човек на тази Земя има. Ето защо тази група има толкова много фенове по целия свят – те знаят как да докоснат чувствата ви и да ви накарат да съпреживявате.

9. What I’ve Done

 

Продуциран от легендарния Рик Рубин, тази песен е водещият сингъл от албума Minutes to Midnight. Някои биха казали, че това е моментът, когато Linkin Park започнаха да променят музиката си и се сбогуваха с корените си на ню метъл легенди. Много фенове не харесаха тази промяна в посоката, докато други оцениха желанието на групата да експериментира и да търси нови хоризонти.

8. Somewhere I Belong

 

Връщаме се към класическата музика за Linkin Park с първия сингъл от албума Meteora. Феновете чакаха дълго време, за да видят как Linkin Park ще реагира на огромния успех на албума Hybrid Theory. Може да се каже, че не са били разочаровани. Текстът на тази песен наистина накара кръвта ни да кипи и точно за това обичаме групата.

7. Crawling

 

Hybrid Theory катапултира Linkin Park в стратосферата и има толкова много причини този албум да е такъв шедьовър. Причината е текстът на песните и начинът, по който намират начин да достигнат до душата ти. В този трак Честър Бенингтън се опитва да се примири със своите демони – нещо, което много от нас са опитвали, но не са успели. По-късно Честър признава, че за него винаги е било трудно да изпълнява тази песен на живо.

6. One More Light

 

Този албум е последният на Linkin Park преди трагичната смърт на Честър Бенингтън. Това е причината този запис да е толкова изучаван от феновете – можем ли да видим признаците на това, което предстои да се случи? Честър оставя ли някакви намеци? Човек сам трябва да реши. Въпреки че много от почитателите не оценяват музиката на Linkin Park от тези години, One More Light е наистина страхотна песен.

5. Papercut

 

Отново се връщаме към Hybrid Theory с началната песен на албума. Страхотно начало на компилацията! Песента започва с рапирането на Майк Шинода, докато енергичните вокали на Честър я правят наистина интензивна за слушане. Какво можем да кажем? Усещаме амбицията на тази група да превземе света от първото парче на този албум. И те го направиха!

4. One Step Closer

 

И пак се връщаме към Hybrid Theory, защото още една песен от класацията е поместена в този албум. И нека да си припомним времената, когато Linkin Park звучеше възможно най-ню метъл. Достатъчно е да чуете начина, по който Честър крещи: „Млъкни, когато говоря с теб!“, за да усетите решимостта на групата. Това е Linkin Park в техния най-чист вид.

3. Faint

 

Насочваме се отново към Meteora, защото вторият албум на групата остава едно от най-добрите ѝ произведения. Faint е достатъчно мейнстрийм, за да завладее радиото, но също така остава верен на оригиналния тип музика на групата и лоялен към феновете. Емблематичният видеоклип на Марк Романек позволи на тази песен да постигне световен успех, точно както заслужава.

2. In the End

 

In the End ни предлага забележителна симбиоза между композицията на песента, задвижвана от пиано, и великолепните вокали на Честър в припева. Рапирането на Майк Шинода е мощно, а Честър направо убива между стиховете. Музикалното видео вече има повече от милиард гледания в YouTube, което е достатъчно значително постижение.

1. Numb

 

Стигнахме до позиция номер едно и тя винаги е принадлежала на Numb – песен, която милиони деца могат да почувстват – точно като нас. „  Омръзна ми да бъда това, което искаш да бъда, да се чувствам толкова обезверен, изгубен под повърхността...“ –  тази песен наистина помогна на Linkin Park да се превърне в един от автентичните гласове на цяло едно поколение. Ако тази песен не ви накара да потръпнете, не знаем коя ще го направи.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар