Христина Христова, по-известна като Тита, е млада, вдъхновяваща, невероятно красива и много талантлива. Сигурно си я спомняте от участието ѝ в X Factor, а в случай че сте пропуснали телевизионното риалити, то поне веднъж сте чували дебютната ѝ песен "Voodoo кукла", на която не отне особено много време да се превърне в истински хит. Тита е само на 17 години и за пореден път разбива стереотипите, че от възрастта нещо зависи. Зависят само предразсъдъците, бихме казали ние. Срещаме се с младата изпълнителка, за да си поговорим за първите ѝ впечатления като професионален артист, модните ѝ изяви и предстоящите проекти. Ето какво си казахме.

Как си, Тита? Как стартира за теб новата година?

Здравей, чувствам се страхотно - само преди няколко дни клипът към "Voodoo Кукла" направи 9 милиона гледания, а го пуснахме само преди 4 месеца! Много съм развълнувана и радостна, че първият ми проект се приема толкова добре и толкова позитивно от хората (усмихва се). Иначе новата ми година започна с много танци и усмивки в новогодишната нощ, а след това и с работа над себе си и над предстоящите проекти.

Да се върнем малко назад – кога започна твоята история с музиката?

Още от малка се занимавам с музика. Посещавах уроци по пеене, с след това започнах да ходя по конкурси и така стигнах до Х Factor още на 15 години.

С това е свързан и следващият ми въпрос: запознахме се с теб покрай участието ти в X Factor, докато беше част от групата Sweet 16. Какво научи от шоуто?

Шоуто ме научи да вярвам в себе си. Даде ми много опит и дисциплина като артист. Научи ме колко важна е екипната работа, защото за да може един изпълнител да изглежда и звучи перфектно на телевизионния екран, зад него трябва да стои опитен екип от професионалисти. Там също срещнах много приятели, с които и до ден-днешен имам контакт.

А как се срещна с Криско и Adamand Records?

Първо ми се обади режисьорът Кирил Киров - Кико и ми каза, че иска да се срещне с мен, но без да ми обясни защо. Аз си мислех, че става въпрос за някаква реклама или нещо такова. В средата на разговора ни вече разбрах, че той, Криско и целият екип на ADAMAND са ме наблюдавали две години - без аз да разбера (усмихва се). И се оказа, че искат аз да съм техния първи артист.


„Voodoo кукла“ е дебютната ти песен, която се превърна в истински хит. Разкажи ни повече подробности около заснемането на видеото.

Започнахме снимки през деня още на обяд с огромен екип – само статистите бяха над 100. Съответно сцените със сватбата се проточиха малко по-дълго от очакваното и моята част започна чак в 12 през нощта. По време на сцената с масата със свещите, в която омагьосвам куклите, косата ми непрекъснато се палеше и трябваше да прекъсваме, за да я гасим. Беше много смешно. Снимахме до 7 сутринта, след което тръгнах за Силистра и даже отидох на училище. Беше бърза смяна на обстановката и беше супер забавно.

Ти си все още ученичка, а на сцената си от 16-годишна. Как съвместяваш ученето с кариерата?

В момента се опитвам да прекарвам по-голямата част от времето в София, където работя върху музикалната си програма, която изпълнявам по време на участията, както и върху новия ми проект. Същевременно се подготвям като частна ученичка в гимназията и често пътувам до Силистра за консултации с учителите и за да ме изпитват. Отделно идват и участията в цялата страна – въобще прекарвам доста време на път. Не е лесно, но това е единственият начин да постигна целите си и мотивацията ми е голяма. Според мен хората сами поставят своите граници и доста често се задоволяват с израза "не мога". Истината е, че искаш ли да го направиш, работиш ли за него, ти няма как да не успееш.

Освен с музика се занимаваш и с мода – тя ли се появи първа в живота ти, или музиката? Остава ли ти време за изяви като модел?

Мисля, че и двете едновременно се появиха в живота ми. От малка си пусках музика вкъщи, слагах си руса дълга перука, взимах розовия микрофон и се правех на Hannah Montana (смее се). Но пък имах и розов телефон, който вечно декорирах с различни стикчерчета и гледах всичко да е в тон.Сега изявите като модел са другата сфера, в която се изявявам професионално. В момента работя с дизайнерката Миглена Каканашева – Megz и можете да ме видите в най-новата фотосесия за пролетно-лятната ѝ колекция.


Какво се промени за теб от 2014 година насам?

За това време пораснах изключително бързо. За тези години разбрах колко много обичам родителите си, на които съм изключително благодарна за всички жертви, които правят за мен. Случиха се много неща в живота ми. Както хубави, така и лоши, благодарение на които станах много силна. От музикална гледна точка за мен 2016-а ще остане специална завинаги, заради издаването на първата ми песен с Криско.

Кога да очакваме следваща песен от теб? Какви са бъдещите ти планове?

В момента заедно с Криско и звуковия ни инженер Димитър Ганчев – Майт работим върху финалния аранжимент на новата ми песен. Специално за читателите на VIBES ще издам, че е по-бърза от "Voodoo кукла" и много танцувална (усмихва се). Очакваме да завършим записите на песента и клипа през март и да я издадем през април. Нямам търпение да видите клипа, да чуете песента и, разбира се, се надявам да ви хареса (усмихва се).

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар