The Membranes стартират балканското си турне в София

Радио фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на програма „Христо Ботев“ навлезе в 16-ия си сезон (есен 2016) още преди лятото да е изтекло и на 6 септември от 21ч. в столичния клуб *Mixtape 5*, B-Side ви готви среща с живите легенди от родината на пънка и пост-пънка The Membranes.


The Membranes от Блекпул са безспорно една от най-разпознаваемите и едновременно с това една от най-атипичните и отвъджанрови пост-пънк банди на британската сцена – от 77 година насам. Фронтменът им Джон Роб навярно ви е добре познат и от Goldblade и от удивителния музикален сайт Louder Than War, който е едно от редките доказателства, че адекватната музикална журналистика и критика is not dead.

Голямото завръщане на The Membranes (след 26- годишна пауза) беше с албума Dark Matter/Dark Energy (2015), песните от който в последствие са в процес на развитие във варианти с естонски хор, както и в ремикси от Manic Street Preachers, Einsturzende Neubauten, Bad Seeds, Therapy, Killing Joke, Phillip Boa, Reverend And The Makers, Keith Levene, The Pop Group, Godflesh, Clint Mansell, Cosey Fanni Tutti и много други. А ако „концептуален пънк албум“ ви звучи като оксиморон, чуйте Dark Matter/Dark Energy – един от редките примери в звукозаписната индустрия за перфектна симбиоза между суров пънк и атмосферичност, със съответните разклонения към астрономията и философията, без това да го прави натруфен и да го отдалечава от всесилната енергия на трите акорда.

Първoто балканско турне на The Membranes започва именно от „Аларма Пънк Джаз“. С тях пристигат и SIZ („Самоуправна Интересна Заедница“), една от знаковите македонски пост-пънк/гараж-рок банди от поколението непосредствено след Bernays Propaganda.

БИЛЕТИ в мрежата на Eventim и на входа на клуба преди концерта на следните цени:

15 лв – предварителна продажба

20 лв – на входа на клуба преди концерта

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни