За трета поредна година постановки на водещи театри ще бъдат показани на открито пред Народния театър "Иван Вазов". "Театър пред театъра" започва тази вечер и ще продължи до 11 юли, а сцената с над 1000 места вече очаква зрителите. Днес пресцентърът на Столичната община, която е партньор на събитието, съобщи, че прогнозите тази година са за публика от повече от 10 хил. души. Всички представления ще бъдат показани от 21.30 часа.

Тази вечер "Театър пред театъра" ще бъде открит с постановката на Малък градски театър "Зад канала" "Ромул Велики" от Фридрих Дюренмат под режисурата на Бина Харалампиева. На 3 и 4 юли зрителите могат да видят "Лисичета" от Лилия Хелман, отново на Бина Харалампиева. Спектакълът, който се играе на камерната сцена на Народния театър, се радва на голяма популярност сред зрителите и билетите за него се изкупуват за месеци напред.

На 5 и 6 юли програмата продължава с "Един безумен ден" от Пиер дьо Бомарше под режисурата на Михаил Петров. На 8 и 9 юли ще се играе "Актрисата" от Питър Куилър, чийто режисьор е Стефан Данаилов. Премиерата на постановката беше едва преди месец, а главната роля е поверена на Аня Пенчева. На 7, 10 и 11 юли на сцената на открито ще се завърти "Спанак с картофи" с участието на Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро.

Билети за част от представленията все още могат да бъдат намерени на страницата в интернет на Народния театър. Те ще се продават и на касите на театъра, които ще работят до 21.30 часа. Пълната програма може да бъде намерена тук.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар