Неповторимата Ейми Уайнхаус оживява на екран в биографичния филм Back to Black, който ще ни разкаже повече за историята на една от най-противоречивите, но и обичани британски певици на всички времена. А вече можем да видим и първи кадри от продукцията под формата на официален тийзър, представен от StudioCanal и Monumental Pictures.

Както бяхме писали и преди, в ролята на покойната Ейми влиза актрисата Мариса Абела, която познаваме от успешния сериал "Индустрия". Режисьор на проекта е Сам Тейлър-Джонсън, а част от актьорския състав са още Джак О'Конъл в ролята на бившия съпруг на Уайнхаус Блейк Филдър-Сивил, Еди Марсан като баща ѝ Мич, Джулиет Коуън като майка ѝ Джанис, и Лесли Манвил като баба ѝ Синтия.

Важното при Back to Black е, че това е проект, който е официално одобрен от близките на Ейми Уайнхаус. В него ще чуем някои от най-знаковите парчета на певицата, но записани и изпяти от Мариса Абела.

В свой прес рилийз режисьорът Сам Тейлър-Джонсън заявява: "Да откриеш талант като Мариса Абела е като да откриеш златен прах. В момента, в който тя погледна към камерата по време на прослушването, вече знаех, че тя е перфектната актриса за ролята на Ейми Уайнхаус. Тя положи невероятен труд и оказа внимание към всеки един детайл. Всеки ден се упражнява с часове, за да може да пее по време на целия филм. Тя не имитира Ейми, тя се вселява в нея".

Режисьорът Сам Тейлър-Джонсън е познат на киноманите от работата си по биографичния филм за Джон Ленън - Nowhere Boy, както и по работата си по филмите от поредицата "50 нюанса сиво". Сценарист на филма за Ейми Уайнхаус е Мат Грийнхол, който работи с Тейлър-Джонсън по Nowhere Boy.

Във Back to Black ще можем да научим повече за вълнуващите години на Ейми Уайнхаус в Лондон, както и за първите ѝ стъпки към голямата слава.

През декември близките на Ейми разпространиха изявление, в което заявиха: "Щастливи сме, че StudioCanal, Focus Features и Monumental създават този филм, който ще отпразнува изключителното музикално наследство на нашата дъщеря Ейми, и ще покаже таланта ѝ по начин, който тя заслужава".

Back to Black дебютира по кино екраните през месец април тази година.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар