Хавиер Анхел Бардем се ражда на 1 март 1969 година в Лас Палмас, а макар и вече на 47 години, изкусителният ибериец все още е безспорен еталон за мъжки сексапил. Но не от онези лигавите, сещате се - с добре поддържаните вежди, а зрял и мъжкарски. От старата школа.

Хавиер Бардем е първият испански актьор в историята, който получава номинация за Оскар. Това се случва през 2000 година, когато Бардем е номиниран за най-добра мъжка роля за лентата Before Night Falls. Не печели, но все пак стига до статуетката седем години по-късно, когато е отличен за най-добра поддържаща роля за класиката на братя Коен - No Country for Old Men. Също първият испански актьор, който успява да стигне до подобно постижение.

54d5ab8ede8b8_-_javier-bardem-smoking-cover-1010-lg-40143109

Актьорството е в кръвта на Хавиер. Неговата майка - Пилар също е актриса, но не е само тя. Занаятът е заложен поколения наред в родословното му дърво. Неговите баба и дядо - Рафаел и Матилде са актьори, а режисьорът и сценарист Хуан Антонио Бардем е негов вуйчо. Актьори са и неговите брат и сестра - Карлос и Моника.

3

Още на шестгодишна възраст Хавиер Бардем се сдобива с първа роля, участвайки във филма El Picaro на Фернандо Фернан Гонсалес. Това сякаш и преначертава още повече бъдещето му, имайки предвид и споменатите вече актьорски заложби, заложени назад в семейството му.

4

Любопитното е, че първоначално Бардем не вижда актьорството като негово бъдеще. Малко известен факт е, че неговата първа любов е рисуването. Бъдещият носител на Оскар учи рисуване в продължение на четири години в мадридската академия Escuela de Artes y Oficios, а в търсене на средства, с които да финансира образованието си, поема актьорски ангажименти. В последствие Бардем зарязва рисуването, сам определяйки се като бездарен художник, за да се насочи към киното.

December 2012

Може би не знаете, но в един от не дотам добрите си периоди, Хавиер Бардем работи и като стриптизьор. За съжаление на дамите, обаче, в продължение на само един ден. Явно испанецът бързо решава, че тази работа не е за него.

6

Актьорът е отявлен фен на хеви метъла, като любимата му банда е AC/DC.

54cb649884dab_-_javier-bardem-table-1010-lg

През 2007 година Бардем започва да се среща с изкусителната Пенелопе Крус, а три години по-късно двойката се жени на Бахамските острови. Те имат и две деца - син и дъщеря.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар