Днес ще ви разкажем малко повече за тайнствения остров наречен Малта. По една или по друга причина тази дестинация не е богато рекламирана, но все пак чарът и богатата й история и култура превличат туристи от цял свят, включително едни от най-известните футболисти в света като Роналдо, Меси, Бензема и други. Подготвили сме ви няколко интересни факта свързани с изкуството, историята и забележителностите на Малта. Приятно четене.  

Изкуството на Малта

През годините територията на Малта е била размирна зона, на която са се осъществявали кръстоносни походи, внасяли са се произведение на изкуството от цял свят. Населението е католическо и основната тема, която е вълнувала творците по време на Зрялото и Късното средновековие е религиозната. 

Художници като Франциско Гоя, Карваджо и други са създали едни от най-значимите си творби. „Отсичането на главата на Йоан Кръстител“ (1608 г.) е една от най-забележителните произведение на изкуството, Карваджо е работил над нея повече от 16 години като в момента е представена в столицата на Малта – Валета. Там могат да се видят също специфичните доспехи на тамплиерите, гербове и портрети на династиите, които са управлявали острова през вековете. 

Красиви места на една крачка разстояние

Освен историческите си и културни ценности Малта разполага с невероятно чисти и красиви плажове, до които достъпът е много лесен. Причината, за това е, че островът е с площ 316 квадратни метра. Можете да я обходите без проблем за около 3-4 дни. 

В един свой пост Роналдо споделя, че според него най-красивото място за шнорхелинг, е на плажовете около о. Гозо. С качествената почивка и насладата от красивите гледки португалският нападател има реалните шансове да помогне на неговия тийм да спечели Световно 2022 с коефициенти 15.00. Той споделя още, че на остров Гозо, могат да се видят много забележителности като оранжевите пясъци на плажа Рамла, Скалата, която образува прозорец с името Азура, пещерата Тал-Микста, храмът Джгантия, базиликата Та Пину, Солниците, Цитаделата във Виктория и много други.

Населението на Малта

През очите на турист малтийците са чисти, спретнати и много възпитани хора, облечени в светли цветове с много различен външен вид, който не подлежи на класификации. Не се учудвайте, ако влезете в градски транспорт и видите хората да се кръстят, те са много набожни. Друга причина би за кръстене би могла да е , че шофьорите карат с много висока скорост по тесните улички на Малта. Целият този сценарий силно прилича на някой екшън от рода на Смъртоносна надпревара. 

Малта

Нека не забравяме и че билетите до Малта са много изгодни, там имаме голяма конкуренция в турсистическия бранш – почти всеки втори малтиец се издържа от даването на апартаменти/ хотели под наем, което означава, че можете да откриете нощувка на много прилична цена. Локацията, която ще изберете също е без значение. Дори да не сте в столицата Валета, а някъде по средата от единия край на Малта до другия край няма да пътувате повече от около два часа. А и също немаловажно е, че забележителностите не са разположени на едно място, а са из целият остров. Надяваме се да сме ви убедили защо трябва да посетите тази интересна и различни държава.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар