Татуировките са изминали много дълъг път, докато стигнат до своята популярност и с много постояннство са достигнали своя апогей днес. Учени са открили, че още в праисторическия етап на нашето развитие е съществувала древна форма на татуиране в държави като Франция и Португалия, където са открити инструменти за правене на татуировки на поне 12 000 години.

Също така, открити са много татуирани мумии, както в Алпите, така и в Сибир, датиращи от 2-4 хилядолетие преди Христа. А пък на места като Древен Египет, древните жителите използвали татуировките като метод за изцеление и начин за изразяване на религиозна почит. Те едновременно означавали и наказание, а в други региони дори се смятало, че имат магически свойства.

Обаче, все пак, с навлизането на Християнството като доминираща религия, популярността на този тип изкуство отекнала във времето, защото според светогледа на тази религия, това е вид ерес или варварство. Много векове по-късно, татуирането започнало отново да бъде приемано, и то благодарение на движенията на хипитата през 60-те години на миналия век. Разкрепостеното поведение и свободомислието на хипитата, малко или много, успяло да разчупи начина на мислене и на по-примерните граждани. До такава степен, че в днешно време да е един от най-популярните начини за себеизразяване в нашето общество. Та дори известните личности, които са идоли за млади и големи, показват изкуството по тялото си на показ за своите фенове.

Ще започнем с по-романтична тематика – Джо Джонас и Софи Търнър. Прекрасната двойка не спира да радва очите и сърцата ни с изразяването на своята любов. Начинът, по който този път те успяха да ни изненадат, е с това, че са си направили татуировки на китката, които се допълват. На китката на Джо пише "До безкрайността", докато Софи завършва с "... и отвъд".

А пък Емилия Кларк, или Денерис Таргариен от "Игра на тронове", успя да докосне всички фенове на поредицата с татуса, който си направи, в чест на героинята – малки летящи дракончета на дясната ѝ китка. Прекрасно!

https://www.youtube.com/watch?v=pL0B-j91eF8

 

Не можем да не споменем Пийт Дейвидсън и Ариана Гранде. В рамките на своята връзка, Пийт изрази своята обич към певицата с няколко татуировки - неините инициали на палеца му и иконичните уши, с които всички я помним, зад едното му ухо.

Няма как да пропуснем и Бруклин Бекъм, който изглежда споделя страстта към мастилото по тялото от баща си. Но най-важната татуировка, която сме много щастливи да споделим с вас, е посветената на майка му. Прекрасен жест!

 

View this post on Instagram

 

Bloody love it mate xxx @_dr_woo_ 🌷🌷

A post shared by bb🌷 (@brooklynbeckham) on

 

 

View this post on Instagram

 

@3rd.visions

A post shared by bb🌷 (@brooklynbeckham) on

Един списък за звездни статуси е сякаш празен без Кайли Дженър и нейните минималистични, но смислени татуировки, в избрания от нея червен цвят. Тази, която успява най-много да разчувства всеки един от нас, е името на нейната баба, написано с почерка на дядо ѝ. Тъй като те се обичали страшно много, а той не е сред живите, по този начин тя искала да уважи самите тях и любовта, която са споделяли дълги години.

Не можем да удовлетворим всички през цялото време и дори да се харесаме на повечето хора. в даден етап става крайно изтощително за нас. Затова трябва да правим това, което обичаме и ни вдъхновява. Тялото ни е единствено и само наше, затова нека бъдем себе си в най-искрената ни форма.

Автор

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Напишете коментар