Изграждат музей на татуировките по време на Tattoo Fest Sofia


Повечето хора знаят, че татуировките от древни времена са част от културата на много общности. Но 14-ото издание на Tattoo Fest Sofia, който ще се проведе на 15 и 16 юни от 11.00 до 20.00 часа в зала "Универсиада", ще хвърли по-задълбочен поглед върху тази традиция. По време на фестивала ще бъде изграден първият в България Музей на татуировките. Той ще разкаже на посетителите за значението на това изкуство за древните култури и еволюцията му до днес, съобщават организаторите на Tattoo Fest Sofia.

По време на фестивала почитателите на татуировките ще имат възможността да се срещнат на живо с представители на български и чуждестранни студиа и да се запознаят с техни произведения. Специален гост на събитието ще е известният македонец Горан Митич, който ще проведе специален клас за различните техники и стилове на татуирането.

Водещ на Tattoo Fest Sofia ще бъде Станислав Яневски, познат на целия свят от участието му в ролята на Виктор Крум във филмовата поредица "Хари Потър" и отдавнашен привърженик на татуировките. В програмата ще се включат Evolution Dance Studio от Москва със зрелищни акробатични изпълнения и брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.

В двата дни ще има и богата музикална програма. Илиян Ружин от "Фалшименто" ще зареди публиката rockabily, indie и pop. Жулиета Интергалактика ще участва със сет от диско. Следват по-тежкото звучене на Sava & Marton, селекция на избрани хитове от Rawland, хип-хоп от Ilko, електро и инди поп от Мартин. Краят ще дойде с ню йейв и готик от Gothprince.

Организаторите на Tattoo Fest Sofia са подготвили и още приятни изненади. В зала "Универсиада" ще могат да бъдат открити консумативи за татуиране и козметика за грижа на кожата по време и след завършване на татуировката. Ще бъде обособен и фотокът, където всеки ще може да си направи професионална фотосесия.

Еднодневният билет за Tattoo Fest Sofia струва 8 лв., а двудневният - 12 лв. Те могат да бъдат купени онлайн тук.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни