Именитият холивудски режисьор Куентин Тарантино определи лентата на Дейвид Финчър "Социалната мрежа" за най-добър филм на последните десет години. Е, на това вече му казваме признание от високо ниво.

"Социалната мрежа" излезе на екран през 2010 година, като филмът разказа за самия старт на най-могъщата социална мрежа на планетата Facebook. В ролята на Марк Зукърбърг видяхме Джеси Айзенбърг, а участие в лентата взеха още Андрю Гарфийлд, Джъстин Тимбърлейк, Макс Мингела, Арми Хамър и други. Сценарист бе Арън Соркин, а филмът получи осем номинации за "Оскар", печелейки три. "Социалната мрежа" бе номиниран от Академията и за филм на годината, но тогава статуетката отиде за "Речта на Краля".

57-годишният Куентин Тарантино обаче твърдо смята, че "Социалната мрежа" е бил не само най-добрият филм на годината, но и на декадата като цяло. Говорейки пред изданието Premiere, американският кинотворец заяви: "Няма съмнение, това е моят избор. Филмът е номер едно, просто защото е най-добрият, това е всичко! Разбива всичката конкуренция".

 

Според Тарантино, един от главните виновници за високата класа на "Социалната мрежа" е сценаристът Арън Соркин. Той го определя за "най-великия активен автор на диалози" в кино индустрията в момента.

Адмирациите на Куентин Тарантино към работата на Арън Соркин не са от днес. В предишно интервю той бе заявил, че имал навика да гледа всеки нов епизод на създадения от Соркин The Newsroom по три пъти на седмица.

Не за първи път Тарантино прави подобен комплимент и на режисьора Дейвид Финчър. Той бе включил "Боен клуб" на Финчър в списъка си с най-добри филми от периода между 1992 и 2009.

Другият филм за последното десетилетие, освен "Социалната мрежа", който Таранатино отличи като най-добър, е военната драма "Дюнкерк" на Кристофър Нолан.

Самият Куентин Тарантино успя да създаде три филма за последните десет години - "Джанго без окови", "Омразната осморка" и "Имало едно време в Холивуд". Последният получи общо десет номинации за "Оскар", печелейки две статуетки.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар