"Тайната на Джордж Вашингтон" в ДТ "Гео Милев"

„Историците може и да не се съгласят с мен, може да твърдят, че Вашингтон е имал повече любовници, или пък само една, но тя не се е казвала Силвия, а Джени, че в момента на неговата смърт жена му Марта не е била на 45 години, че съм изопачил историческата истина.

Като отговор на тези вероятни забележки заявявам, че в нощта на 19 срещу 20 януари 1988 година в съня ми се яви Джордж Вашингтон и ми разказа тази история, която описах в пиесата си и ми каза: „Не вярвай на историческите факти, когато пишеш драма за любовта и самотата, просто опиши истината на човешкото сърце.“

И тази драма е най-достоверното описание на този мой сън.“ - Миро Гавран

На 9 март, утре, в Драматичен театър "Гео Милев" гр. Стара Загора ще се състои премиерата на спектакъла "Тайната на Джордж Вашингтон" от Миро Гавран. Режисьор на представлението е Калин Ангелов, превода на драматургичния текст е дело на Александра Ливен, сценографията и костюмите - на Теодора Лазарова. В ролите ще видим Елена Азалова (Марта Вашингтон) и Светла Тодорова (Силвия Карвър).

Началото на постановката е в 19.00 часа на камерна сцена в театъра, а следващите дати, на които ще се играе, са 10 и 24 март.

„На границата между действителност и фикция, съновидение и реалност, в  пространството между живота и смъртта, в сладката болка на отминалото, отчаяно искано, истинско, живо, опрощението е единствен път към настоящето, към това „сега“, което е толкова ненужно, неистинско… но неизбежно настъпващо.

Тази история за любовта на първия президент на САЩ е изяло плод на въображението на автора. Гавран използва само най-популярните, превърнали се в клишета характеристики на образа на президента Вашингтон, за да изгради една вълнуваща драма за силната любов и връзката между мъжа и жената.

Спектакълът следва линията на съмненията и болката, причинени от третия в тази връзка – другата жена. Между историчност и фикция, сън и реалност, минало и настояще двете жени търсят път към прошката и разкаянието.” - Калин Ангелов

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни