В живота си всеки изпълнява определени социални роли – на работа се държи професионално, а сред приятелите и семейството си може да бъде себе си. И колкото и да си мислим, че познаваме един човек, винаги част от личността му ще е мистерия за нас.

Това се отнася и за известните. Въпреки че феновете идеализират образите им и им придават определени качества, това често се оказва излюзия. За съжаление, феновете не са достатъчно близки с идолите си, за да разберат какви са наистина, но чрез примерите в статията ще се опитаме съвсем повърхностно да надникнем в нещата, които обикновено остават скрити “зад кулисите”.

Майкъл Джаксън

Майкъл Джаксън

Трудно е за вярване, но дори Майкъл Джаксън, който е пял и танцувал пред толкова много хора всъщност е бил срамежлив. Самият той описва излизането на сцената като магия, давайки пример с концерта на Куинси Джоунс, в който взел участие. Преди да излезе пред публиката се страхувал Джоунс да не види как се крие зад хората, но когато настъпило времето за неговото изпълнение, според собствените си думи, полудял. Американският певец Сами Дейвис-младши също потвърдил това и казал, че сцената е мястото, където се случвала метаморфозата. Моли Мелдрум пък, австралийски критик и журналист, коментира: “Мисля, че той беше двама различни човека. Ако го интервюираш, ще шепти. Но в момента, когато излезеше на сцената, беше съвсем друго. Беше просто изключително, наистина.”

Били Айлиш

Били Айлиш

18-годишната Били Айлиш е от онези изпълнители, които няма как да не ти направят впечатление. Всичко в нея, от стила й на обличане до музиката й, е необичайно и  завладяващо за почитателите й. Песните й са мрачни и до голяма степен монотонни, а изражението на лицето й – безизразно. Затова, когато гледате интервю с нея за първи път, вероятно ще се изненадате. Нейно изказване е, че не се усмихва, защото по този начин се чувства слаба, но въпреки това има много случаи, в които се усмихва, само че не го прави често. Това, разбира се, е напълно нормално, защото няма как винаги да е щастлива. Били не крие емоциите си, дори и пред камера, и открито говори за психическото си здраве, превръщайки се в гласа на младите. Освен това тя оставя впечатление за изключително земен човек, който не се е променил, заради славата.

Майли Сайръс

Майли Сайръс

Дълго време Майли Сайръс беше позната на хората само като невинната звезда на “Дисни“, момичето, което се опитваше да получи “най-доброто от двата свята”. Това обаче се оказва невъзможно за нея, а в интервю тя споделя, че станало по-трудно, когато започнала да ходи на турнета и като Хана Монтана, и като себе си. След приключването на хитовия сериал Майли окончателно скъсва с предишния си имидж и започва да гради нов, изключително провокативен. Една от причините за внезапната й промяна е очакванията, които всички са имали към нея като актриса в “Дисни“. Миналата година тя изигра ролята на Ашли О в сериала “Черното огледало“. Ашли О е попзвезда, чийто живот е контролиран от мениджъра й. Тя иска да изразява себе си свободно и да прави музиката, която желае, но не може. Познато, нали? Така смята и Майли, която вижда себе си в персонажа. За нея сбогуването с “Дисни“ е естественото развитие на нещата, начин да порасне и намери истинското си аз. “Предполагам, че това е нещото, което правя – пробвам самоличности и гледам коя ще пасне. “ - разказва още тя.

Деми Ловато

Деми Ловато, която познаваме днес, винаги е искрена с феновете си. Това обаче невинаги е било така. Подробности научаваме от документалните филми “Stay Strong” и “Simply Complicated”, в които тя разказва през трудностите, през които е преминала, докато е била звезда на “Дисни”. Момичето с ослепителната усмивка и ангелски глас, талантът, който е пример за подражание – така я виждали повечето, без да знаят за истинското й душевно състояние. Във филмите си тя разказва за булимията, борбата си с наркотиците, както и за депресията и диагнозата, която й била поставена, а именно биполярно разстройство. Тя е поредното доказателство, че трудно може да предположим с какво се сблъсква човек, ако не го познаваме лично, а също така и, че индустрията има много тъмна страна.

Лейди Гага

При Лейди Гага разликата не се състои точно между сценичния й образ и това каква е в истинския си живот. Всъщност всички промени се случват именно пред очите на феновете и представляват дълга еволюция, както в дрехите й, така и в музикалното й творчество. Всичко започва през 2008г., когато издава първия си албум. Популярността не закъснява и скоро след това всички погледи са насочени към нея. Екстравагантният й стил става нейна запазена марка, започва трескаво издирване на снимки от миналото й, когато външният й вид е бил “нормален”. С времето обаче стилът й се променя и така стигаме до 2018г., през която излиза филмът “Роди се звезда”, а Стефани Джерманота, както е истинското й име, очарова всички с ролята си в него. На преден план излиза естествената й красота и глас, а до момента тя е единствената жена, която успява да спечели „Оскар“, „Грами“, БАФТА и „Златен глобус“ само за една година и то напълно заслужено.

Автор

Като личност към амбиверт - обичам да се социализирам, но понякога просто презареждам батериите с дейности като писане, четене, гледане на сериали, слушане на почти всякаква музика, понякога и с пътувания. Моя страст е азиатската култура, тъй като за нея може да се говори много. Не тръгвам никъде без хубава книга. Някои хора ме описват като сериозен човек, други са запознати и с по-забавната ми страна, аз пък се определям, че съм между двата полюса.

Напишете коментар