Ексцентричният, но талантлив новозеландски режисьор Тайка Уайтити се нагърбва със задачата да възроди емблематичния франчайз "Междузвездни войни". Официално бе потвърдено, че 44-годишният творец ще режисира и ще напише сценария на нов филм от култовата вселена на Джордж Лукас.

"Междузвездни войни" определено има нужда от свежа кръв, след като първата трилогия в ерата Walt Disney повече разочарова феновете, отколкото да ги зарадва. В края на миналата година видяхме края на сагата "Скайуокър", но епизод IX "Възходът на Скайуокър" не се представи особено впечатляващо в боксофиса. Нито пък успя да очарова верните фенове на франчайза.

На този етап не е ясно, къде точно ще ни отведе филмът на Тайка Уайтити. Наскоро новозеландецът спечели своя първи "Оскар", след като бе награден за най-добър адаптиран сценарий за отличния "Джоджо Заека". Той стои и зад може би най-качествения филм за Тор от кино вселената на Marvel. За Уайтити това няма да бъде първи досег до "Междузвездни войни", тъй като той вече режисира епизод от първия сезон на сериала "Мандалорецът".

Джей Джей Ейбрамс и Райън Джонсън бяха хората, които режисираха последните три филма от епичната сага. Спокойно обаче можем да кажем, че отзивите за тяхната работа бяха, меко казано, противоречиви. А дали Тайка Уайтити ще бъде човекът, който ще вдъхне нов живот на "Междузвездни войни", само времето ще покаже.

Както споменахме, Уайтити ще напише сценария на филма, но в партньорство с Кристи Уилсън-Кеърнс, която работи над отличния военен епос на Сам Мендес 1917. Поне засега, нещата около този нов филм от "Междузвездни войни" изглеждат наистина обещаващо.

Това не са единствените новини, свързани с най-епичната sci-fi сага в киното. Lucasfilm потвърдиха, че една от създателките на сериала "Руска кукла" Лесли Хедленд ще разработи нов Star Wars сериал, който ще бъде част от каталога на стрийминг платформата Disney+. В същото време вече чакаме втори сезон на "Мандалорецът", както и нови сериали за Оби-Уан Кеноби и Касиан Андор.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар