Пет любими парчета на Свилен Ноев


Свилен Ноев е едно от най-разпознаваемите лица на съвременната българска рок музика. Той е дългогодишен фронтмен на Остава, които, сигурни сме, нямат нужда от представяне.

На 18 март една от най-успешните и обичани родни банди ще изнесе концерт в The 100 Club в британската столица Лондон. Повече за събитието можете да научите тук. В ролята на подгряващи ще влезе друга добре позната българска група - Hayes & Y.

Вижте още любимите парчета на: Григовор, Жлъч, Kottarashky, DJ Akasha, Атила.

Pearl Jam - "Better Man"

 

"Това е песента, с която Дейвид Летерман завърши последното си шоу. Гласът на Еди Ведър ме хипнотизира всеки път, когато слушам Pearl Jam. "Better Man" е тъжна песен за жена, която не може да махне от мъж, когото не обича. В нея обаче все още има енергия, която все едно ти казва още много неща."

Radiohead - "Identikit"

 

"Изключително любима песен от последния албум на групата. Има и мелодичната страна в музиката, и пънкарията в гласа, което е типично за Radiohead. Интересното е, че всеки път, когато я чуем в колата, петгодишното ми дете ме пита: "Тати, може ли ти да си написал тази песен?" За мое съжаление, не съм."

The Smiths - "Ask"

 

"The Smiths са много интересни ,защото музиката им е доста танцувална и мажорна, а текстовете са изключително сериозни и на моменти - депресиращи. Както винаги - велик текст, в който Мориси описва себе си и трудността да намира любовта, най-вече заради своята свенливост."

U2 - "Bullet in the Blue Sky"

 

"През лятото ще ги гледам в Берлин и много се вълнувам да чуя целия Joshua Tree албум, който е шедьовър. Гледал съм U2 два пъти и мисля, че са невероятни на концерт. "Bullet the Blue Sky" e нетипична песен за U2. Има тази рок'енд'рол нервност, жесток бийт, бас линия, велики китари и разбира се - Боно, който се бори с несправедливостта."

R.E.M. - "Überlin"

 

"Много се чудих коя песен на R.E.M. да сложа, защото за мен те са това, от което тръгва истинската инди музика. Велики мелодии, специфичен глас. Имат всичко, от което има нужда една велика група. Имах щастието да ги гледам на един фестивал преди 7-8 години. Продължавам да мисля, че "Losing My Religion" е една от най-великите песни на всички времена."

Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни