Феновете на "Песен за огън и лед" продължават да тръпнат в очакване кога Джордж Р. Р. Мартин най-сетне ще обяви датата, на която ще излезе шестата книга от поредицата, а именно "Ветровете на зимата".  След като това трябваше да се случи вече няколко пъти, но британецът не спази зададените срокове, шести сезон на базирания на поредицата сериал "Игра на тронове" се появи на екран, но този път опирайки се не на книжен сюжет, а на режисьорски решения. Е, авторът също участваше в създаването му, пускайки леки тийзъри от предстоящата книга, но съвсем не можем да кажем, че имаме представа какво ще се случи в следващата част от фентъзи поредицата.

By Levi Pinfold/Penguin Random House

За сметка на това обаче от издателството на Мартин са подготвили нова книга за вселената на Седемте кралства, която излиза още днес. Тя се издава в чест на 20-годишнината на поредицата и в нея няма нищо за четене, но пък има твърде много за гледане. Защото представя илюстрации към първата книга "Игра на тронове", одобрени лично от автора.

By Arantza Sestayo/Penguin Random House
By Arantza Sestayo/Penguin Random House

Почитателите на сериала, които не са чели книгите, може да бъдат леко объркани от видяното, защото много от героите изобщо не изглеждат като познатите от продукцията на HBO актьори. Едно от нещата, които може би не знаят, е, че в книгата персонажите са почти деца. Денерис например е на 14 години, Хрътката - на 27, а Аря - на 8.

By Marc Simonetti/Penguin Random House
By Marc Simonetti/Penguin Random House

Железният трон също не изглежда така, както в сериала, а така, както Джордж Р. Р. Мартин си го представя. Всъщност той е доста по-масивен и на практика е доста опасен - много от кралете са се наранявали, седейки на него, един от които е Ерис II Таргариен, по-познат като Лудия крал, който непрекъснато има порезни рани.

By Gary Gianni/Penguin Random House
By Gary Gianni/Penguin Random House

Изданието включва 73 нови и стари илюстрации от различни автори, а от Vanity Fair първи получават честта да публикуват няколко от тях. От издателството допълват още, че всички слухове за шестата книга "Ветровете на зимата" са неверни и в момента, в който наистина бъде обявена дата за излизането ѝ, светът веднага ще научи. Седем книги за седем кралства, обаче. "Мечта за пролет" е финалният роман от поредицата, за чиято премиерна дата дори не смеем още да мечтаем. Любопитно е обаче, че самият автор неведнъж е споделял, че има ясна визия как ще завърши сагата. И знае кой ще седне на Железния трон.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар