Блогърите са едни от най-влиятелните хора във виртуалното пространство, в чиито думи се вслушват стотици хора ежедневно. Точно затова редовно ви запознаваме с любимите ни лица от модните блогове, от които черпим вдъхновение, опит и идеи.

Днешният ни гост е Полина Билоконна, която стои зад PolinaSofia - прекрасно местенце, създадено според нейните думи за „...повече поводи. Поводи да взаимодействам със света, в който живея“.

Тя е на 25, от Киев, но от няколко години живее в България, говори свободно немалко езици и просто понякога й се чудим, как успява да съчетава успешно всичките си занимания. Извън света на красотата, Полина е магистър в специалност Иновации, предприемачество и финанси, занимава се с маркетинг и брандинг. Някак й остава време за поддържането на блога, за което сме изключително доволни, защото в него има много полезна информация, представена по начин, който те кара да се чувстваш, все едно лично се обръща към теб. Най-сетне имаме шанс да зададем на Полина всички въпроси, които искаме!

Как реши да създадеш свое уютно виртуално пространство? Как би описала блога с три думи на непознат човек, който досега не го е чел?

Блог за момичешките неща. В PolinaSofia реално няма нищо кой знае колко софистицирано, но пък изобилстват искреност и момичешко настроение. Първоначално идеята беше да практикувам българския, който в университета проговорих, и много исках и да пропиша на ниво. Естествено след първия блог пост паднах в капана на прокрастиниране с месеци преди втория пост. Ето и какво се оказа the game changer в моя случай навремето и какво препоръчвам на всеки начинаещ блогър – 30-дневно блог предизвикателство. Разбирай по пост на ден. Съдържанието може да е всякакво в началото, обаче с това предизвикателство лесно ще убиете страха и ще разработите навик. Неслучайно се говори, че промяната идва след 30-дневното постоянство. Така е, хора!

10154374_971124479613975_7372952654996272442_n

Преобладаващите теми при теб са мода и козметика, но има и немалко интересни фоторецепти, пътеписи и съвети за здравословен начин на живот. Откъде черпиш вдъхновение и какво още ти се иска да добавиш в блога?

Вдъхновението ми е просто желанието да придам форма на нещото, което харесвам като емоция. Затова снимам и разказвам. Кадри и думи – те дават живот на творчеството вътре в мен, че и ме свързват с интересни момичета, които също сами по себе си са вдъхновение за мен.

Иначе ми се иска да споделям повече просто размисли на различни тематики. И ще го направя, разбира се. (усмихва се).

Какво прави един блогър разпознаваем и интересен?

За мен разпознаваем и интересен блогър е този, чието отношение към света е топло, искрено, готино, приятелско. Такъв блогър освен, че ще го разпознават, ще го заговарят навън и по този начин online запознанствата и приятелствата ще преливат offline. За мен това преливане е измерителят за разпознаваемост. Лично за мен като блогър, обменът е най-ценното нещо и ми е основният двигател да блогвам изобщо.

2

Какво е за теб модата, как те описва и изразява?

Модата за мен, както и за много момичета, също е творчество. На подсъзнателно ниво всяка от нас усеща, че именно творчеството е основният източник на женската енергия. Изборът на дрехите и носеното им ни дарява с радост, зарежда ни и засилва себеусещането ни.

Кои са най-важните неща в чантата ти, без които никога, ама никога не излизаш навън?

Лаптоп, телефон и червено червило за настроение.

12141646_10153647274999719_8283563889859653507_n

А най-важните и непреходни дрехи в гардероба ти?

Бяла фанелка, сини дънки, бяла риза, гуменки, черен кожен клин, черна рокля по тялото. Както е модерно да ги наричаме – essentials! (усмихва се).

Кои са универсалните съвети за красота, без които една жена не може?

Основният ми съвет е да изразяваме любов към себе си и то пълноценно, без да я пестим за илюзорните специални моменти и подобни. Обичаш червено червило? Слагай го смело, не ти трябва повод. Имаш любими дрехи? Разкарай (подари, продай) нелюбимите и винаги обличай тези, с които се чувстваш комфортно, красива и сексапилна. Ако това ще означава, че разнообразието ще състои от двайсетина артикула общо – още по-добре, така елиминираш времеемките колебания сутринта.

12321240_1021412941251795_8301060273460212759_n

Имаш ли любими марки на които не можеш да устоиш?

Oysho. Сравнително рядко ходя по молове, но вляза ли – вероятността да не си харесам нещичко е нулева.

Експериментираш ли с външния си вид и в какво се изразява това?

С бързия ми емоционален метаболизъм, експериментите в обличането са задължителни. Гуменки/обувки на ток. Буквално и преносно амплитудите са такива и си ги обожавам. Разтоварват и разнообразяват.

Collage2

Какви аксесоари ще бъдат актуални тази пролет?

Думата “актуални” ми е доста чужда за добро или лошо. Та, идея си нямам.

Ако беше рокля, каква щеше да си?

Бяла или от топли преливащи цветове като на лалетата, кройка - най-вероятно по тялото, дължина над коляно, с ръкав 3/4, а материя… феерична с вграден в нишката никога неиздъхващ люляк, ах!

Винаги изглеждаш толкова лъчезарна и усмихната! Ще отправиш ли послание към нашите читатели?

Може ли да е само към момичетата? (усмихва се). Мили момичета, най-мощният източник на женската ни енергия е творчество. Наливайте си я богато чрез каквото усетите като ваше нещо – фотография, грим, мода, кулинария, рисуване и т.н. Качествено да подаряваме време на себе си е фундаментално важно. Не случайно в самолетите инструктират дори в случай на падане първо да се погрижим за себе и след това за другите. Здравословен егоизъм и любов към себе си са фундаментът, за да можем пълноценно да се грижим за близките си, да сме интересни събеседници и качествени партньори.

Автор

Стефани е едно от най-романтичните попълнения в екипа на VIBES. Роклята на цветя или някое друго винтидж попадение е нейната задължителна униформа, а оръжията: качествена литература, благородни каузи и поне една изящна чаша, пълна с искрящо розе.

Напишете коментар