Датата 15 декември 2015 година ще остане завинаги в съзнанието на родните фенове на денсхола, които ще получат страхотен шанс да чуят на живо една от най-големите световни звезди в жанра ASSASSIN a.k.a. Agent Sasco.

Sasco, който в кариерата си е работил с имена от калибъра на Кание Уест, Кендрик Ламар, Shaggy, Spagga Benz и много други, ще "взриви" малката зала на столичния клуб Mixtape 5 по покана на JFFSoundSystem и Reggae BG.

Атрактивният ямаец ще представи както някои от най-добре познатите си хитове, така и парчета от своя последен албум, носещ името Theory of Reggaetivity.

Организаторите на събитието напомнят, че малката зала в Mixtape 5 побира едва 300 души, поради което всички заинтересовани от партито с билети навреме, чрез сайта, телефоните и/или множеството каси на партньорите от Ticket Logic Bulgaria.

Предварителна продажба на билети се осъществява тук: http://goo.gl/3aV7QS и на телефон 0887 333 112.

ASSASSIN a.k.a. Agent Sasco - биография:

Не е често срещано явление, амбициозен изпълнител да успее още от първия си опит да направи кариера в денсхол музиката. В унисон с прякора си обаче, на младия артист Assassin му е бил  нужен само един изстрел. През лятото на 1999 г., само година след дипломирането си в гимназията Assassin е приветстван в денсхол братство. Прякора си получава заради многобройните си победи в лирическите клашове, заради лекотата с която сразявал своите опоненти.  В началото той не мислил за кариера в пеенето, а  решава да поеме по друга пътека тази на текстописец в сянка. Първия си текст озаглавява “Big Up All Di Shotta Dem”,  и го посвещава на приятеля си Briggy.

Briggy предава лириките на чичо си Spragga Benz, който по-късно ги записва със своя глас на ридима Street Sweeper, продуциран от  Стили и Кливи. “Аз се опитвах да видя дали мога да просто да се занимавам с писане”, казва Assassin, който имал планове да учи  журналистика и масови комуникации в университета. “Казах, че ще се опитам това за едно лятото и да видим дали мога да се справя. След успеха на песента на Spragga Benz,  самият той го посъветвал, че пътят на диджей ще бъде по-изгоден, отколкото писането в сянка известно в журналистическите среди като “ghostwriting”.

https://www.youtube.com/watch?v=st8XGKajavA

Jeffry Campbell  е роден на 22 декември 1982 в Papine, Kintyre, в семейството с трима братя и пет сестри. По-късно се премества в столицата Кингстън където  създава хитове на най-популярните ридими, заедно с ветеран артисти като Beenie Man , Bounty Killer, Spragga Benz и  Buju Banton  за чиято собствена история, Assassin ни напомня. Подобно на Buju, старта на Assassin е бил в ранна младежка възраст – само на 17. Той е един от най-младите ридим ездачи и на 22 вече покорява номер едно позициите  в редица реге класации.  Плюс това, става и част от Penthouse Records, лейбълът  който управлява кариерите на звезди като Buju Banton, Wayne Wonder и Tony Rebel.

През 2005 подписва и съвместен договор с VP Records и издава първия си албум – Infiltration, а през 2007 и албума Gully Sit’n. Една година по-късно става и съсобственик в Boardhouse Records.

В средата на 2000, той започва интернет базирано висше образование със специалност бизнес мениджмънт в университета на Съндърланд. Решава да започне да използва сценичното име “Агент Sasco”, тъй като има повече “Googleability”, отколкото “Assassin”. Неговият сингъл “Talk How Mi Feel” достигна номер едно в класацията на Ямайка през юни 2011 г.

През 2013 г. той е включен в песента “I’m in It”  на Kanye West от неговия шести солов албум, Yeezus.

През февруари 2015 г., Assassin е семплиран и в песента “The Blacker The Berry” на носителя на Грами – Kendrick Lamar.

Посещението му в България  по покана на JFF Soundsystem  и  Reggae.bg през декември 2015 е първото в музикалната му история и ще бъде част от европейско  турне, което промоцира най-новия му албум “Theory of Reggaetivity”! Не пропускайте това историческо събитие!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар