Обвиниха The Weeknd в кражба. Според съдебен иск, заведен срещу R&B звездата, той е откраднал бийта на един от най-големите си хитове - "Starboy".

Съдебният иск е заведен от музикантката Yasminah, която е поет и активист от сомалийски произход. Тя твърди, че през 2009 година е записала песен, носеща името "Jewel of My Life", също позната като "Hooyo". Въпросното парче се е превърнало в голям хит сред хората, чийто произход води именно към Източна Африка.

Yasminah твърди, че издадената през 2016 година "Starboy" е откровено копие на нейното парче. Тя вярва, че единствената причина, поради която The Weeknd е знаел за нейната е песен, е заради популярността ѝ сред хората с източноафрикански корени. Както знаем, The Weeknd е роден в Канада, но неговите корени водят към африканската държава Етиопия.

Yasminah разкри, че и преди е била наемала адвокат, който да тръгне по следите на The Weeknd. Дори се е стигнало до сделка между двете страни, но парите са били прибрани от лейбъла на Yasminah.

Искът на Yasminah е на стойност 5 милиона долара.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=DxsXomb2jKY

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар