"Стъклената кухня" или любов, горчива като черен шоколад


„Стъклената кухня“ разказва бурната история на млада жена, корабокруширала на бреговете на Манхатън, която открива, че кухнята – подобно на остров – може да е пристан, стига да има смелостта да се пусне по течението на любовта, да прости и да приеме като свой сложния живот в едно семейство. Порша Къткарт никога не е изпитвала желание да напуска родното си място. Тя просто мечтае да управлява „Стъклената кухня“ – ресторант, построен от баба ѝ още преди десетилетия. Но след поредица от горчиви разочарования – раздялата със съпруга си и загубата на наследството си, Порша е решена да започне нов живот със сестрите си в Манхатън.

Когато се нанася в стара градска къща в горната част на Уестсайд, тя се запознава с 12-годишната Ариел и нейния наскоро овдовял баща, Гейбриъл – суров мъж, който трябва да се справи с трудната задача да отгледа двете си дъщери сам. Скоро едно обещание, което е дала на сестрите си, принуждава Порша да се завърне в света на вълшебната храна и силните емоции, където ѝ се налага да се изправи срещу всичко, от което е бягала. Нищо не е такова, каквото изглежда на повърхността – наяве излизат стари тайни и съперничества, а обещанието за нова любов се надига като шоколад, кипнат със сметана на тих огън.


Порша Къткарт и нейните две сестри Корделия и Оливия не са единствените герои на този магичен роман. Линда Франсис Лий вплита в сюжета герои с различни характери, за да придаде пълнота на историята и да разкрие изцяло сложните отношения в семействата. В тази история няма маловажни герои, всички те играят ролите си толкова реалистично, макар и не всеки от тях да е щастлив. Суровият и мрачен Гейбриъл, който макар и успешен бизнесмен, не може да намери подход към дъщерите си и пропастта между него и децата му придобива застрашителни размери. И неговият антипод – увереният и добре изглеждащ брат Антъни, който е любимец на всички, но единственото, което го интересува са семейните пари, които да обезпечат безкрайните му пътешествия. Не по-малко интересни са образите на двете дъщери на Гейбриъл – малката, но много интелигентна Ариел, която единствена прави усилия да сплоти семейството и нейната сестра – тийнейджърката Миранда, която е вечно сърдита на баща си и на света. Това е семейството, което някак странно се вмъква в живота на Порша и изцяло променя съдбата ѝ.

„Стъклената кухня“ е роман – обещание. Послание за всички, които чувстват, че са на кръстопът и усещат, че сякаш са загубили себе си. Надежда за тези, които искат отново да вземат живота си в ръце, защото всички ние се нуждаем от малко тласък понякога. Книга за духа, новото начало, компромисите, себеуважението и силата на семейството. Роман за поколение жени и съдбата на сърцата им. Щастливо меню за романтици, което доказва една вечна максима, че любовта минава през ума и стомаха на мъжа.

В този роман има всичко – той е любов, смях, битки, страст и топлина. История за мечти, които не винаги се осмеляваме да имаме, но искаме за задържим и изживеем завинаги. Роман с рецепти за вяра, надежда и любов.

„Стъклената кухня“ е издание, което носи очарованието и вкуса на любовта, а четенето му е наслада в истинския смисъл на думата. Забавен, романтичен и вълнуващ, романът е неустоимо вкусно четиво. Не пропускайте тази книга – тя със сигурност няма да ви разочарова!

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни