Ще го наричаме с реалното му име - Breaking Bad, защото преводите на български език никак не ни допадат. Нищо лично, макар и "В обувките на Сатаната" да е доста идейно хрумване. Просто не ни се връзва.

Както и да е. Breaking Bad е един от най-добрите телевизионни сериали, които сме имали щастието да гледаме в последните няколко години, като не е изненада, че шоуто на AMC доби почти култов статут сред почитателите си.

В това число влиза и страхотният фен арт на сериала, който успяхме да съберем за вас в кратка, но съдържателна компилация от произведенията на различни почитатели на шоуто.

1

 

А знаехте ли, че HBO отхвърля Breaking Bad, когато им е предложен от продуцентите на сериала? За щастие проектът намира дом в AMC, което и прави излъчването му възможно.

2

 

Брайън Кранстън, който по гениален начин се превъплъщава в ролята на Уолтър Уайт, дори си татуира Br-Ba логото на сериала от вътрешната страна на безименния пръст на едната си ръка. Това не е никак изненадващо, имайки предвид, че ролята на Кранстън в Breaking Bad го изстрелва към славата.

3

 

Сините метамфетамини на Уолтър Уайт се превръщат в такава атракция, че реални "готвачи" на дрога умишлено оцветяват продуктите си в синьо, за да заприличат на тези в сериала.

4

 

Въпреки че сега не можем да си представим някой друг, освен Брайън Кранстън в кожата на Уолтър Уайт, Джон Кюсак и Матю Бродерик също са били обсъждани от AMC за ролята.

5

 

Аарън Пол също е бил близо до това да се размине с ролята на Джеси Пинкман, която утрои популярността му като актьор. Някои от продуцентите на сериала са считали, че Пол "изглежда твърде добре, за да играе наркоман".

 

6

 

SaveWalterWhite.com, който Уолтър - джуниър създава в течение на сезон №2 на сериала, за да подпомогне финансово баща си, е напълно реален и функциониращ уебсайт.

7

 

По първоначални планове, персонажът на Джеси Пинкман е трябвало да бъде убит още в края на първи сезон. Страхотната актьорска игра на Аарън Пол обаче го превръща във водещ персонаж до самия край на шоуто.

8

 

Когато Брайън Кранстън заснема сцената, в която приятелката на Джеси Пинкман Джейн умира от свръхдоза, Кранстън си представя собствената си дъщеря, за да засили емоционалния афект от сцената. Сцената толкова силно повлиява на психиката му, че дори след края на сцената Брайън Кранстън не спира да плаче в разстояние на около 15 минути.

9

 

 

Аарън Пол не е изкарал нито един урок по актьорско майсторство в живота си. Science, bitch!

10

 

Първоначално сериалът е трябвало да бъде заснет в Ривърсайд, Калифорния, но в крайна сметка снимките са преместени в Албакърки заради по-добрата данъчна система.

 

11

 

Синът на Уолтър Уайт - Уолтър-джуниър е изигран от Ар Джей Мит, който подобно на персонажа си в шоуто, също страда от церебрална парализа. Състоянието му в истинския живот обаче не е толкова сериозно, колкото на телевизионния екран.

12

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар