“Моят дом е моята крепост” е казал някой някога и е бил прав. 

Дали заради времето, което прекарваме у дома, или заради наситеността му със сантименталност, а може би и двете, всеки човек развива особена връзка с вещите вкъщи, в чийто избор най-често е вложена много любов и грижа. 

Всяко семейство се опитва да направи дома си не само уютен, но и отговарящ на естетическите изисквания на всеки от членовете му. И тази задача невинаги се оказва лесна. Кухнята определено е стаята, в която семейството споделя едни от най-съкровените моменти. Там се крие хармонията на всеки дом. Затова се полагат усилия тя да бъде достатъчно комфортна и едновременно с това модерна, за да може съвременната домакиня да развихри въображението си в нея. 

При избора на обзавеждане за това помещение обърнете внимание на пособията, които използвате всеки ден - чинии, купи, прибори и т.н. Днес изборът е повече от богат - материали, изработка, цветове и форми - с добро проучване можете да намерите всичко, което си представяте. Бъдете креативни и превърнете кухнята си в истински шедьовър, без дори да правите грандиозни промени. Съчетанието между стилове може само да ви доведе до изненадващ краен резултат. Създайте приятни комбинации от цветове и форми, така че във всяко нещо да се отличава индивидуалният ви почерк. Всеки дом е отражение на своя стопанин, затова се превърнете в  художник на пространството у дома. 

Приборите и сервизите за хранене, на които залагате, определено се превръщат и във визитна картичка, която давате на своите гости. Това ги насища с допълнително значение, а на вас ви се налага да направите избора си по-внимателно. Всяка храна може да изглежда специална, ако е поднесена в правилния съд. Малките детайли на масата показват личното ви отношение, а когато те са перфектни, това допринася за цялостната атмосфера в дома ви. Храненето изисква нужното уважение като ритуал, а не просто като задоволяване физическите нужди. Цялостното впечатление е това, което остава завинаги в съзнанието на човек. Аранжирайте внимателно вашата модерна маса, за да превърнете храненето в истинска наслада за всички сетива - нещо, което гостите ви определено ще усетят. 

Ключът към уюта във всеки дом е хармонията и обичта, но наред с тях, за да създадете визия, която да радва окото ви всеки ден и да не остава незабелязана от посетителите на дома ви, заложете на малките, но важни акценти. Разумно организираното пространство, светлите тонове в комбинация с тъмни акценти и елегантните форми са само малка част от детайлите, на които да обърнете внимание. Съвременното семейство има високи изисквания към елементите в кухнята си, но те могат да бъдат задоволени от прибори и сервизи за хранене, в които идеално се наблюдава комбинация, която едновременно отговаря на последните иновации и естетическите потребности на хората. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар