Хилари Мантел е световноизвестна авторка на исторически романи, спечелила множество престижни награди. Книгите ѝ "Вълци" и "Доведете труповете" печелят два пъти литературното отличие "Ман Букър" – през 2009 и през 2012 г. Тя е единствената английска авторка, двукратен лауреат на този приз. Двата ѝ бестселъра са филмирани от BBC под формата на мини сериал от  6 епизода, който добива огромна популярност и е приет ласкаво от критиците.

Хилари Мантел е автор на други 14 романа, между които и биографична книга, наречена "Giving Up The Ghost", като и сборник разкази, озаглавен "Убийството на Маргарет Тачър". Именно за него ще ви разкажем в настоящия материал.


В „Убийството на Маргарет Тачър” Хилари Мантел ни представя изискани, проницателни, брутални, а на места и откровено бунтарски съвременни притчи за  любовта, секса, семейството и обществото.

Предизвикателен, тревожен, на моменти граничещ с гротеската, а понякога прекрачващ отвъд границите на страшното, този сборник с елегантни миниатюри в проза представлява разходка до най-тъмните ъгълчета и най-дълбоките бездни на човешкото съзнание. С ирония, особена проницателност, съчувствие и откровено бунтарство наш водач в този мрачен лабиринт ще бъде една от всепризнатите майсторки на англоезичната проза.

Можете да спечелите "Убийството на Маргарет Тачър", благодарение на издателство "Еднорог" и VIBES. Нужно е само да отговорите на следния въпрос с Facebook коментар вътре в настоящата статия (ще видите полето малко по-надолу): кои са другите книги на авторката, издадени у нас от издателство "Еднорог"?

Играта започва днес, 3 април и ще продължи до 9 април. Победителят ще бъде изтеглен и обявен на нашата Facebook страница на 10 април.

*Отговорът на въпроса можете да намерите тук.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

8 коментара

  1. Пламена Мирчева Отговор

    Другите две заглавия на Хилари Мантел от каталога на издателство Еднорог са "Вълци" и "Доведете труповете".

  2. Елена Станева Отговор

    Другите две книги, издадени в България, са "Вълци" и "Доведете труповете"!

    Късмет на всички!

Напишете коментар