SPA у дома или нов епилатор за лице от Braun


Грижата за кожата на лицето е един от първостепенните приоритети за всяка жена. И често се оказва един от най-сериозните. Отнема известно време, докато намерим продуктите, подхождащи си най-добре със спецификите на кожата ни. Сменяме крем след крем, лосион след лосион, докато в един момент евентуално успяваме да открием чудните елексири, които не изсушават, не омазнавят, не водят до обриви и алергии.

Добрите продукти, които нанасяме върху лицето си обаче, са едва втората стъпка при добрата грижа. Първата е свързана с подготовката на самата кожа, която се постига чрез козметични процедури и дълбокопочистващи маски. Защото, няма как да не се съгласим, че е безсмислено да наслагваме какъвто и да било продукт върху замърсена кожа.Много от маските обаче изсушават и/или разраняват лицето и не се препоръчват за честа употреба. Много от козметичните процедури пък са на цени, които не са подходящи за всеки бюджет. А понякога просто нямаме време, което да отделим за разходка до любимия си салон. Затова на помощ идва новия епилатор за лице с почистваща четка Braun Face 830.

Сдобих се с продукта преди няколко седмици и още първата вечер реших да го изпробвам. Започнах с епилатора, който е съвсем мъничък и предназначението му е за най-деликатните зони на лицето. Реших да проверя дали сама мога да оформя веждите си, като, признавам си, през цялото време се страхувах, че пинсетите ще отстранят половината ми вежда и тогава вече наистина ще трябва да проверя доколко добър художник съм. За щастие, това не се случи нито при първия ми опит, нито при следващия. Мъничката глава на машинката е доста прецизна, което позволява да се маневрира върху лицето и да се хващат дори миниатюрните косъмчета, които стандартната пинсета не улавя.

По-интересно обаче ми беше да изпробвам четката, която служи за почистване на кожата. Механизмът е следният: отстранява се горната част на епилатора и се заменя с четката, като от същото място се включва, а аз избирам в коя посока да се върти. Обикновено използвам и двете.


За дълбоко почистване е желатено кожата да бъде затоплена, за да може да се отворят порите. Затова след баня е чудесно време за SPA у дома. Всъщност може и директно под душа, но аз реших да изчакам, за да мога в незамъглено от парите огледало да следя какво се случва.

Навлажнява се четката и с масажни движения започват да се почистват зоните, които считаме, че имат нужда. Процедурата не е болезнена, но се усеща, което пък е знак, че нещо наистина се случва върху кожата. След като премина през цялото лице с четката, сменям посоката ѝ на въртене, за да съм сигурна, че всичко излишно ще бъде отстранено.

След подобно почистване е хубаво да се нанесе крем, защото, от една страна, така със сигурност ще проникне по-осезаемо в кожата, а от друга: ще я успокои след интервенцията.

Четката обаче не е предназначена само за почистване на кожата в дълбочина, а и за почистване на грим – един от най-досадните за мен процеси. Т.е. спокойно под душа или над мивката уредът може да се използва, защото, както се казва на опаковката – почистването е до 6 пъти по-ефективно от ръчното.


Комплимент от Braun е красивото светещо огледалце, което, за добро или лошо, отразява доста детайлно (не)съвършенствата върху кожата. Всички пособия пък могат да бъдат прибрани в елегантен несесер, който, от личен опит, не заема никакво място в банята, а съхранява всичко необходимо на едно място.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни