Раздвижването на пазара на смартфони продължава, като този път Sony привлича вниманието с новия флагман Sony Xperia 1 II. Българските потребители вече имат възможност да заявят смартфона от сайта на А1, а предварителните поръчки ще продължат до 18 юни. Клиентите, направили предварителна поръчка, ще получат и безжични шумопотискащи слушалки Sony WH-1000XM3.

Японският производител определя думата „скорост“ като ключова, когато става дума за Sony Xperia 1 II. Причините за това са скоростта на процесора, на връзката на смартфона с мрежата, както и на заснемането - в нормален режим, и в режим „burst” с 20 кадъра в секунда. Но не на последно място е и фактът, че устройството е съвместимо с най-новите 5G мрежи. Макар те още да не са стартирали в България, закупуването на смартфон с такива възможности сега ще има сериозни предимства за потребителите, щом мрежата от пето поколение стане факт.

Sony Xperia 1 II е подходящ смартфон и за любителите на фотографията. Камерата на устройството е създадена съвместно с инженерите на най-новите фотоапарати от серията Alpha 9. Xperia 1 II разполага с подобрен интерфейс за обработка на снимки, който може да отговори на нуждите дори на най-запалените любители на фотографията.

Основната камера е четворна, като прави впечатление и разпределението на обективите. Те следват модела 12+12+12+ 3D iToF (indirect Time-of-Flight). Сензорът iToF (indirect Time-of-Flight) незабавно калкулира разстоянието между камерата и обекта за бърз и прецизен автофокус на всяка сцена. Всъщност, той има много важна функция за придаване на дълбочина и усещане за триизмерност на изображенията.

В устройството се крие още 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 865, както и батерия с капацитет от 4000 mAh. Както може да се очаква от флагман на Sony - Xperia 1 II притежава сертификат за водоустойчивост IP65/68 и покритие от Corning Gorilla Glass 6 от двете страни, което го прави много издръжлив.

В момента това устройство може да бъде поръчано от онлайн магазина на А1.bg на цени, започващи от 72,99 лева на месец, ако бъде комбинирано с тарифен план А1 ONE 5XL Unlimited. При покупка в брой със същия тарифен план, цената му възлиза на 1499,99 лева. Доставките ще започнат от 24-и юни, като клиентите ще получат устройството си с безплатна доставка от А1.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар