Първият смартфон с 4K дисплей е вече реалност. Или поне така твърдят от Sony, които представиха официално новата си линия от бранда Xperia.

Този път флагманът носи името Xperia Z5 Premium, който разполага с абсурдния 5.5-инчов 4К дисплей. Според твърдения от страна на Sony, това е първият досега смартфон с подобни параметри по отношение на дисплея. Само за сравнение, машинката разполага с двойно по-голяма пикселова наситеност от iPhone 6 Plus, въпреки идентичните размери.

Заедно с флагмана Z5 Premium, Sony представи още два модела - Z5 и Z5 Compact.

Акцентът обаче пада върху Z5 Premium, който положително "открадна шоуто" по време на презентацията. Машинката пристига с операционна система Android 5.1 (Lollipop) и процесор Snapdragon 810 от 64 бита. RAM паметта наброява 3GB, а камерата е 23-пикселова и идентична с тези, които ще бъдат използвани от Z5 и Z5 Compact.

Освен всичко останало, Sony се похвалиха и с още една подробност относно новия им флагман. Според компанията, Z5 Premium разполага с най-бързия автофокус на пазара за настоящия момент - едва 0.03 секунди. Sony обещаха и отлично представяне на камерата, когато се правят снимки на по-слаба светлина.

Безспорно обаче най-впечатляващият момент при Z5 Premium остава неговият 4К дисплей, който осигурява пикселова наситеност от 806 ppi. За сравнение - пикселовата наситеност при iPhone 6 Plus достига "едва" 401 ppi.

4.6-инчовият Z5 Compact
4.6-инчовият Z5 Compact

Sony се похвали и с подобрени възможности по отношение на видеото, като технологията SteadyShot гарантира безпроблемно и гладко заснемане на 4K видео.

Друг нов компонент е интегрираният бутон на захранването с пръстов отпечатък - елемент, който вече присъства на пазара, но е нов за Sony.

Z5 Premium е водоустойчив и е достъпен в хром, черен и златен цвят, като машината разполага и с огромна 3430 mAh батерия. Новият флагман на Sony ще бъде достъпен на пазара през месец ноември.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар