Температурите най-сетне започнаха да се покачват и полъхът на летния сезон става все по-осезаем. Докато дойде моментът за летните почивки обаче остава поне още месец, затова ви предлагаме няколко идеи за малки бягства, които да организирате на територията на столицата.

Цвете за Гошо – 4 и 5 юни

Фестивалът „Цвете за Гошо” се провежда традиционно вече 15 години на голямата поляна в Южния парк. Организирано в памет на Георги Минчев – Гошо, събитието събира почитатели на рок музиката и свободомислещи хора в две вечери с хубава музика под открито небе. Фестивалът традиционно дава поле за изява и на млади рок музиканти. Пълен списък с участващите банди можете да откриете ТУК.

Морско парти – 9 юни

На 9 юни в клуб „Грамофон” ще се проведе парти за необвързани на морска тематика. Организаторите обещават стоплящи емоции, кизомба танци (наричани още танци на любовта) и загрявка за летните флиртове и запознанства. Можете да научиш повече за партито и да се запишете от ТУК.

Nouvelle Vague и Zaz – 18 юни

Добре де, това предложение не е точно в столицата, но си заслужава разходката – става дума за фестивала Francofolies, който ще се проведе в Благоевград на 18 юни. И музикантите от Nouvelle Vague, и певицата Zaz са любимци на българската публика и събитието със сигурност ще е вълнуващо. Входът на концертите ще бъде свободен за всички жители и гости на града.

fete-de-la-musique-800x533

Fête de la musique – 21 юни

Докато сме още на френска вълна, споделяме информация и за един празник на музиката в София. По едно и също време на три отделни сцени в центъра на града организаторите на Fête de la musique обещават да раздвижат градската среда и да внесат готино настроение в делничния юнски ден. Празникът на музиката се провежда всяка година в над 540 града по света. Пълен списък на участниците се предвижда да бъде обявен скоро.

A to JazZ – 1-3 юли

A to JazZ фест за няколко години успя да се превърне в едно от най-чаканите събития в София. Вълшебните звуци на джаза през годините продължават да  изпълват за три дни софийските паркове, като тази година фестивалът отново ще се проведе в парка зад музей „Земята и хората”. Усещане за свобода, добра компания и качествена музика – трите съставки, които успяват да превърнат магията на фестивала в реалност. Вече писахме кои ще бъдат музикантите, част от събитието, а списъка можете да си припомните ТУК.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар