Организаторите на София Филм Фест във Варна продължават традицията и ще спазят обещанието си за провеждане на 11-тото издание на Фестивала през това лято. Новите дати са 10-16 август 2020 г., а специално подготвената програма от месец март, когато всички културни събития бяха отложени поради пандемичното разпространение на COVID-19, почти не е претърпяла промени!

Фестивалният и конгресен център - Варна е традиционен домакин на „София Филм Фест във Варна“, а тази година любителите на киното ще се насладят и на прожекции под звездите през първите четири фестивални дни в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов”, където преди всяка прожекция гостите на „София Филм Фест във Варна“ са канени и на по чаша вино придружено с музикална изненада.

Билетите за филмите са на стойност 8 лв., като за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение цената е 6 лв. При закупуване на 5 и повече билета наведнъж, цената е 7 лева. Вече закупените за изданието, което беше предвидено за месец март билети, ще важат само за прожекциите във ФКЦ-Варна и трябва да бъдат презаверени на касите в комплекса.

Билети за прожекциите в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” ще бъдат продавани само на място, преди прожекция.

Предварително закупените билети за филми които в лятното издание ще се прожектират в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” при желание могат да бъдат върнати на касата на Фестивалния и конгресен център- Варна и сумата за тях ще бъде възстановена.

София Филм Фест във Варна“ стартира на 10-ти август (понеделник), в Двора на Музикалното училище,с начален час 21:00, когато зрителите ще се срещнат ПРЕМИЕРНО с копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България „БОСИЯТ ИМПЕРАТОР“ на авторския тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс, продължение на комедията „Белгийският крал“ (номиниран за европейска комедия на годината).

11-тият София Филм Фест във Варна отново ще предложи на любителите на седмото изкуство заглавия, отличени по-рано през годината на такива световни форуми като „Берлинале”, „Оскар”, "Кан", "Венеция", "Торонто" и др.

Организаторите са подготвили дванадесет невероятни филма, сред които абсолютния фестивален хит ПАРАЗИТ на режисьора Понг Чун-Хо, който удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм.

Публиката ще може да види още ТЯЛО ХРИСТОВО“ на полския режисьор Ян Комаса, „ФАРЪТ“ на Робърт Егърс, „ПРЕДАТЕЛЯТ“ на Марко Белокио и още много други.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар