Обичате ли екстремните спортове? Падате ли си по сноуборд? А какво ще кажете за малко фрийстайл сноуборд, който ще ви предложи безгранична атракция, забавление и трикове от най-висока класа?

Ако ви се иска да усетите подобна "снежна" емоция, то на 30 и 31 януари родният курорт Боровец може да се окаже вашето място. Тогава в пълния им блясък ще видим някои от най-добрите европейски сноубордисти, които ще застанат рамо до рамо с българските надежди в едно от най-зрелищните сноуборд състезания свободен стил, правени някога в България – Red Bull Fragments.

Първото издание на ивента през 2015 година премина със сериозен, а сега състезанието се завръща с дори по-впечатляващо трасе от предходния зимен сезон. Екипът на Snowpark Borosport, начело с Кико Гъстев, е отговорен за изготвянето на разчупения и иновативен дизайн на трасето, а новите елементи от него засега се пазят в тайна от организаторите.

Red Bull Fragments предлага отворен формат на състезанието или т.нар. "Jam Session", което позволява на всички участници в него да демонстрират собствената си индивидуалност, сами определяйки колко сложни да бъдат комбинациите и изпълненията им.

В журито на Red Bull Fragments тази година влиза словенецът Марко Грилч, както и добре известния му сънародник и олимпийски съдия Изток Суматич. Към тях като жури ще се присъедини и фрийстайл легендата и организатор на стрийт сноуборд състезания Карим Ел Рафие.

Всички карачи ще имат възможността да се възползват от обновения формат на събитието и първия ден за тренировки (30.01), за да опознаят трасето и възможностите му.  По-късно следобед ще се проведат и първите квалификации, които ще отредят и имената на участниците в голямата надпревара на следващия ден.

Големият финал ще се състои на 31-ви януари, неделя, когато ще разберем кои са най-добрите фристайл сноуборд атлети в Red Bull Fragments 2016.

През 2015, първите три места бяха заети от двама австрийци и един словенец. Специални награди получиха двама българи. Бившият състезател от националния отбор по сноуборд Димитър Чокоев бе награден за „най-креативна линия“.  Извънредно признание от съдията Марко Грилч, получи 13-годишният Борислав Стоянов. Той участва в уеб-епизодите за фристайл сноуборд на Грило, #Grilosodes в Словения заедно с топ атлети от цял свят. Грилч е една от актуалните супер звезди на фристайл сноуборд сцената, а поредицата „Грилозоди“ се следи от над 250 000 негови почитатели от цял свят

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар