Всички почитатели на Ървин Уелш, Дани Бойл и "Трейнспотинг" могат да почерпят, защото снимките по дългоочакваното продължнеие на култовата британска лента ще стартират през месец май, потвърди пред Collider едно от главните действащи лица в лентата Иън МакГрегър, който отново ще се превъплъти в кожата на добре познатия си герой Марк Рентън.

През тази година се навършват точно две десетилетия от излизането на голям екран на първия "Трейнспотинг", режисиран от Дани Бойл и базиран на едноименния роман на Ървин Уелш.

По думите на МакГрегър, сценарият за продължението на филма е "наистина, наистина добър". А както и можеше да се очаква, сценаристът Джон Ходж е базирал сценария на романа на Ървин Уелш "Порно", който е и литературното продължение на "Трейнспотинг".

"Изминаха десет години, откакто Ървин Уелш написа "Порно" - продължението на първата книга, поради което измина дълго време на спекулации", заяви МакГрегър, допълвайки: "За мен също! Честно казано, преди десет години нямах желание да участвам в нещо подобно. Не бях и готов, за да го направя. Също така, тогава нямаше и готов сценарий".

"Сценарият достигна до нас съвсем наскоро, като той е наистина, наистина добър. Мисля, че ако не бе така, никой от нас нямаше да се съгласи да участва отново. Смятам, че всички ние изпитваме някакъв вид покровителство относно това, което "Трейнспотинг" означава за хората. И за нас. Нямаме никакво желание да направим неподходящо продължение на филма. Поради всичко това, ако не ни бе представен наистина изключителен сценарий за продължението, не мисля, че щяхме да го правим", добави още Иън МакГрегър.

Освен че Иън МакГрегър отново ще влезе в ролята на Марк Рентън, Джони Лий Милър, Иуън Бремнър и Робърт Карлайл ще се превъплътят за втори път в образите на Sick Boy, Spud и Begbie за продължението на култовата лента. Все още обаче не е ясно, кой ще работи по саундтрака на филма.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар